Heleen van der Meijden verslaat alle mannen bij de Paul Meijering triatlon Zaltbommel

Joop
By Joop augustus 25, 2018 19:45

Heleen van der Meijden verslaat alle mannen bij de Paul Meijering triatlon Zaltbommel

ZALTBOMMEL – Heleen van der Meijden uit Herwijnen heeft zaterdagmiddag de Paul Meijering 19de recreatieve 1/8 triatlon in Zaltbommel op haar naam geschreven. Vorig jaar moest Heleen van der Meijden nog twee mannen voor zich dulden, maar in deze 19e editie was ze alle mannen te baas.

Vorig jaar kwam ze terug van een blessure en was de triatlon in Zaltbommel min of meer een test voor het Nederlands kampioenschap op de hele marathon, en nu stond ze heel onbevangen aan de start. Daar zag het na het zwemmen niet naar uit, ze zag een stuk of vijftien deelnemers waaronder twee vrouwen voor zich uit het water komen. De inhaalrace begon al bij het fietsen richting Zuilichem, en toen het lopen begon, haar sterkste onderdeel raapte ze alle deelnemers voor zich in rap tempo op.

In de laatste van de vijf te lopen kilometer verschalkte ze ook nog Benny Mulder uit Tricht, en kon ongehinderd richting de finish die op de Waalkade in Zaltbommel lag. “Ik ben hier ontzettend blij mee” sprak ze na afloop. De eerste man Benny Mulder vond het niet erg om van een dame te verliezen. “Ik ken haar reputatie, en het is niet erg als je juist van haar verliest. Maar volgend jaar kom ik terug en dan ga ik haar verslaan”.

Volgend jaar is ook het tweede lustrum van Paul Meijering recreatieve 1/8 triatlon die wellicht weer in het laatste weekend van augustus gehouden zal worden.

Als AltenaDigitaal/Rivierenland TV maakte wij een uitgebreide reportage:

Foto’s Joop Lankhaar, Video Hans Verbeek

" template="default" order_by="sortorder" order_direction="ASC" returns="included" maximum_entity_count="500"]

Dit bercht is 2867 keer gelezen

Share
Joop
By Joop augustus 25, 2018 19:45

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg