Herfstvakantie op Slot Loevestein

Joop
By Joop september 27, 2018 15:53

Herfstvakantie op Slot Loevestein

13 – 28 oktober: Er was eens…..

Poederoijen, 9 oktober – Slot Loevestein is 657 jaar oud en wie zo oud is heeft veel verhalen te vertellen. Het verhaal van deze herfstvakantie is dankzij de aankleding wel heel speciaal. In de Grote Camer zijn de luiken gesloten en is het donker. Er branden kaarsen en lantaarns in de haard. De bedgordijnen hangen naar beneden. Vanuit een prachtig versierd boek nemen de gidsen je mee terug naar de Gouden Eeuw. Terwijl ze vertellen worden er projecties van personen gebruikt die langs glijden over de bedgordijnen. Hoogtepunt in de herfstvakantie is natuurlijk het Riddertoernooi op 20 en 21 oktober! Daarnaast zijn er ook workshops, struintochten en de Nationale Archeologiedag.

Kist vol verhalen – dagelijks
Er was eens…. een prins en een burgemeester. Ze zijn het niet eens over het leger. De één wil vrede, de ander vindt de oorlog eigenlijk wel prettig. Er volgt een staatsgreep. Door wie? Hoe loopt dit verhaal af? Kom je luisteren naar dit waargebeurde verhaal? Slot Loevestein is in de herfstvakantie (13 – 28 oktober) elke dag geopend van 11.00 – 17.00 uur.

Nationale Archeologiedag – 14 oktober
De Archeologiedagen brengen het verleden tot leven. In de archeologische expositie kom je op zondag 14 oktober van alles te weten over de vele bijzondere vondsten die in en om het kasteel uit de grond tevoorschijn zijn gekomen. Wat vertellen deze spullen over de geschiedenis van Loevestein en het leven van haar bewoners? Leden van de archeologische werkgroep vertellen dit weekend over deze kasteelvondsten.

De rondleidingen zijn alleen deze zondag, en inbegrepen bij de reguliere entreeprijs. De rondleidingen starten om 11.30, 14.00 en 16.00 uur en duren zo’n 40 minuten. Aanmelden hiervoor kan op de dag zelf bij de kassa als je je ticket koopt. Er kunnen maximaal 15 bezoekers per rondleiding mee.

Ook is er een leuke kinderspeurtocht, welke gratis verkrijgbaar is bij de ingang van de expositie (uiteraard geldt hiervoor dat je wel een regulier toegangsbewijs nodig hebt).

Workshop: Maak je eigen burgemeesters ketting 17 en 24 oktober
Op woensdag 17 en 24 oktober kun je je eigen burgemeesters ketting maken. Luister daarna bij de gids naar het vakantieverhaal over de prins en burgemeester.

Data: 17 en 24 oktober
Tijd: 13.00, 14.00 en 15.00 uur.
De kosten voor de workshops zijn € 2 per deelnemer, bovenop de reguliere entreeprijs. Reserveren is niet nodig, aanmelden bij de kassa als je je toegangskaartje koopt.

Riddertoernooi – 20 en 21 oktober
Oktober 1372

De Graaf van Holland heeft Slot Loevestein eindelijk in handen en daarom roept hij een riddertoernooi uit. Van heinde en ver reizen stoere ridders naar het toernooiveld. Dit trekt Middeleeuwse ambachtslieden aan en rond het slot ontstaat zo een groot kampement.

Kijk mee naar de voorbereidingen en demonstraties van de ridders of doe zelf mee in een workshop. Ook is er een kampement en kun je zien hoe ze vroeger in de middeleeuwen leefden.

Tijd: 11.00 – 17.00
Reguliere toegangsprijs, museumjaarkaart is geldig.

 Struintochten door Munnikenland: 17 en 24 oktober
Op woensdag 17 en 24 oktober kun je met de gids van Staatsbosbeheer mee dwalen door de uiterwaarden van de Waal. Tijdens de struintocht door het Munnikenland vertelt de gids je alles over de dieren en planten die je onderweg tegenkomt. Ga mee op zoek naar de rode geuzen en konikpaarden die leven in dit mooie gebied!
Data: 17 en 24 oktober
Tijd: 14.00 uur, duur 2 uur
Prijs volwassenen: € 5
Prijs kind t/m 12 jaar: € 3

Tocht geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Reserveren is niet nodig, melden bij de kassa van Slot Loevestein.

Nacht van de nacht: 27 oktober
‘S nachts slapen mensen en dieren toch, waarom is er dan zoveel onnodig en onnatuurlijk licht? Staatsbosbeheer organiseert een nachtelijke struintocht voor de hele familie in de uiterwaarden rond Slot Loevestein. Gezien het thema van de struintocht verzoeken we iedereen om GEEN zak/hoofdlamp of lampion mee te nemen zodat we echt kunnen genieten van het donker. De gids heeft uiteraard wel een lamp bij zich.

Datum: zaterdag 27oktober
Tijd: 20.00 uur, duur 2 uur

Tocht geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar
Startlocatie: parkeerplaats Slot Loevestei

Kijk op www.slotloevestein.nl voor meer informatie en online tickets!

Share
Joop
By Joop september 27, 2018 15:53

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad