Historie van Weerstation-Genderen

Joop
By Joop augustus 14, 2020 12:52

Historie van Weerstation-Genderen


Genderen – Het is al weer zo’n 11 jaar geleden dat de eigenaar van Genderen.org een professioneel weerstation aanschafte om het weersverwachtingen in de regio weer te geven. De hardware is een Davis Vantage Pro 2 die de weergegevens digitaal draadloos verstuurd naar de Weer PC, die binnen opgesteld staat.

Korte tijd later, in 2010, sloten we ons aan bij Het Weer Actueel die alle data verzamelde en naar het KNMI en Meteoconsult stuurde, om onze gegevens te gebruiken voor het landelijk netwerk.

Daarna kwam alles in een stroomversnelling en sloten we ons aan bij het netwerk in de Benelux, van weerstations. Een jaartje later stuurden we onze online gegevens naar alle belangrijke en grote Meteostations in de wereld. Waaronder o.a. WeatherUnderground en Awekas.

Op dit moment zijn we onderdeel binnen een netwerk van duizenden weerstations in de wereld. Door alle data die we versturen aan de grote Meteostations kan een krachtig weer model worden gemaakt, die wij weer mogen gebruiken om een nauwkeurige weersverwachting te maken in onze regio.

MeteoStation Genderen scoort voor 95% met de 5-daagse verwachtingen voor Altena. We zijn in deze regio het enige weerstation dat in het wereldwijde netwerk zit.

Na meer dan 10 jaar was www.weerstation-genderen.nl toe aan een update van de software. Het oude weerstation blijft als basis draaien voor de nieuwe software die nu een schat aan gegevens bevat. De nieuwe website is te vinden onder de nieuwe naam: www.weerstation-genderen.nl/weather28/ die op een paar aanpassingen na compleet is.

De complete lijst waar wij mee samenwerken vindt  HIER

Om de weersverwachtingen te volgen klikt u HIER 

Europees Netwerk

Share
Joop
By Joop augustus 14, 2020 12:52

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
het weer

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad

Het weer in Altena

Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad