Hoe kon dit gebeuren?

Joop
By Joop december 7, 2016 10:01

Hoe kon dit gebeuren?

aquaaltena_badAALBURG / WOUDRICHEM – In oktober hoorden we het bericht dat AuquaAltena 100.000 Euro te kort kwam voor de exploitatie van het nieuwe zwembad door tegenvallende bezoekersaantallen.

Verschillende fracties meenden een paar maande geleden dat de gemeentes maar bij moeten lammeren omdat het nu eenmaal een voorziening is die altijd geld zullen kosten. Anderen meenden dat er maar gezocht moet worden naar een andere exploitant, omdat deze bij de aanbesteding een wel heel scherpe prijs heeft neergezet en toen werd gegund.

In een bericht lazen we al dat de huidige exploitant de stekker er uit zou trekken als niet werd ingestemd met de extra subsidie.

Te gek voor woorden
Als je vanmorgen de krant openslaat (BD 7-12) dan blijkt dat de exploitant afgelopen jaar de huur nog niet heeft betaald en dat er een bedrag openstaat van 400.000 Euro. Dat is te gek voor woorden. Aan de ene kant geld vragen aan de gemeentes omdat er geld tekort is voor de exploitatie en aan de andere kant de huur niet betalen!

Hoe heeft dit zo ver kunnen komen? Hebben de gemeentes zitten slapen? We zijn benieuwd wie voor de kosten op moet gaan draaien: de gemeentes (en dus de burger) of de exploitant, die voor een dubbeltje op de eerste rij wilde zitten?

Artikelen over dit onderwerp:

http://www.hetkontakt.nl/regio/heusdenenaltena/algemeen/104703/gemengde-gevoelens-over-extra-geld-voor-aquaaltena

http://www.bd.nl/regio/waalwijk-heusden-e-o/woudrichem/zwembad-aquaaltena-heeft-huurachterstand-van-vier-ton-1.6714278

Share
Joop
By Joop december 7, 2016 10:01

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad