In gesprek met een sluiswachter

Joop
By Joop juni 7, 2021 20:01

In gesprek met een sluiswachter


Biesbosch – Maandag 7 juni waren we op pad voor een foto-opdracht en kwamen in de Biesbosch terecht bij Spieringsluis. Een kleine sluis waar men van de Biesbosch naar de Nieuwe Merwede kon varen.

Nadat we de auto hadden geparkeerd gingen te voet verder, om een kijkje te nemen bij die prachtig blauwe sluis. We waren nog maar net bij de sluis om de eerste foto te maken van de sluis, toen een stem achter me zie: “Ook op zoek naar mooie plaatjes”?

Binnen no time waren we in gesprek met elkaar en al snel bleek het de sluiswachter te zijn van de Spieringsluis, die graag een praatje maakt met de passanten. We kwamen er beiden achter dat we dezelfde hobby hadden: Zendamateur.

De beste man nodigde me uit om een kop koffie met  hem te drinken en liet weten dat hij om 16.00 uur een afspraak had om de sluis te openen voor een jacht dat vanuit de Biesbosch naar de Nieuwe Merwede moest varen.

Nou ja, dat kwam even goed uit, want een plaatje met de open sluis is nooit weg. Terwijl hij de sluis bediende via zijn knoppenkast mocht ik natuurlijk een paar plaatje schieten, terwijl hij bezig was.

Zo ben je van huis en zo kom je met iemand in gesprek die je nooit eerder hebt gezien of gesproken. Na nog wat gebabbeld te hebben over de gezamenlijk hobby, vertrok ik weer richting Werkendam om nog wat foto’s te maken, waarna ik weer vertrok richting Genderen, want de klok zie dat het etenstijd was geworden.

Share
Joop
By Joop juni 7, 2021 20:01

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad