Informatie bulletin voor inwoners van Genderen

Joop
By Joop maart 26, 2021 18:02

Informatie bulletin voor inwoners van Genderen


Namens de dorpsraad Genderen willen we jullie op de hoogte houden van allerlei ontwikkelingen in ons mooie dorp Genderen.

Wat voor bijzonderheden zijn er gepland voor dit jaar.

  • De bomen langs de Tol en de Buitenstraat, ter hoogte van de woningen, zijn voor een groot deel gekapt i.v.m. overlast. Hier komen andere bomen voor terug. De bomen langs de dijk tussen de “witte brug” en de Heusdense brug worden ook op termijn gekapt en vervangen door eiken, beuken en cederbomen, dit afwisselend.
  • De Buitenstraat van “witte brug” tot “de trap” wordt her en der op de meest slechte stukken opnieuw geasfalteerd. De Kelderstraat en de Meerstraat worden ook aangepakt met plaatselijk een nieuwe asfalt laag. Ook grote delen van de wegvlakken aan de Hoofdstraat staan in de planning om te asfalteren. Dit gaat in april-mei beginnen en wordt nog gecommuniceerd met de aanwonenden.
  • Bij de Prisma aan de Kelderstraat wordt de berm voorzien van 1 rij grasbetontegels. Bij Kelderstraat 11 wordt de berm aangevuld met betongranulaat 0-20 mm. De overige bermen, die door graafwerkzaamheden zijn aangetast, worden geëgaliseerd en opnieuw ingezaaid.
  • Op de hoek van de Bulkstraat- Oegemastraat-Van der Beekstraat staat vanaf 19 maart een wormenhotel. Omwonenden kunnen hier hun tuinafval in deponeren, zie menukaart op het deksel, na enige maanden kunnen zij hieruit compost in de vorm van korrels uithalen. Dit geheel werkt pas boven de 10 graden. Dus nog effe geduld voor een goed resultaat.
  • Bij het speeltuintje op de hoek Hoefstraat-Oegemastraat staat tegenwoordig een mini bibliotheek waar u boeken kunt inzetten en kunt uithalen om te lezen.

Intern in de dorpsraad is ook een bestuurswisseling geweest. Monique van Andel heeft de plaats van Theo Branderhorst overgenomen. Theo bedankt en welkom Monique. Er is een fotoboek samengesteld waarin vroegere projecten van de dorpsraad staan afgebeeld. Als de corona maatregelen weer wat versoepeld zijn, komt Theo van Wijk langs om het fotoboek te overhandigen aan nieuwe inwoners en tevens te vragen of ze lid willen worden van de dorpsraad. De contributie als lid bedraagt €2,50 per jaar.

  • De krokussen en de narcissen, die nu een beetje zielig staan te bloeien, worden bekeken en dit najaar waar nodig aangevuld of vervangen.
  • We hopen eind november van dit jaar de uitgestelde ledenvergadering te kunnen organiseren in het dorpshuis. Maar dit weet je nooit zeker in deze bijzonder tijd.

Veel gezondheid toegewenst en hopelijk tot ziens,

Namens de dorpsraad van Genderen.

Share
Joop
By Joop maart 26, 2021 18:02

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad