Jaap van Dissel krijgt Akademiepenning van de KNAW

Joop
By Joop mei 31, 2021 19:41


Op maandag 31 mei krijgt Jaap van Dissel de Akademiepenning voor zijn rol bij de bestrijding van COVID-19. De tweejaarlijkse prijs is voor iemand die zich bijzonder heeft ingezet voor de bloei van de Nederlandse wetenschap. De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen ) reikt de Akademiepenning uit.

Wetenschappelijk advies over COVID-19
Jaap van Dissel is directeur van het Centrum Infectieziektebestrijding van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu  en voorzitter van het Outbreak Management Team. Hij informeert en adviseert de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport  ) over de bestrijding van COVID-19.

Rol als wetenschapper
De KNAW Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen  geeft in de onderbouwing aan dat Jaap van Dissel werkt met passie voor zijn vak en tegelijk bewonderenswaardige rust. Ook blijft hij dicht bij zijn rol van wetenschapper. Dat doet hij onder druk van discussies in de politiek, samenleving en wetenschap. Hij legt bij de technische briefings bijvoorbeeld uit wat de essentie van de vraagstukken is. En wat de grenzen zijn van de huidige kennis.

Schitterende erkenning 
Hans Brug, directeur-generaal van het RIVM, is trots: “Ik vind het geweldig dat zo’n goede wetenschapper zo wetenschappelijk is en blijft. Hij doet dat zo functioneel in een crisisdynamiek ten behoeve van die crisisbeheersing. Schitterend dat hij ook zo herkend en erkend wordt door ons meest prestigieuze wetenschappelijk genootschap.”

Akademiemiddag op 31 mei
De uitreiking van de Akademiepenning is op maandagmiddag 31 mei tijdens de  jaarlijkse Akademiemiddag van de KNAW. Marion Koopmans (hoogleraar virologie, Erasmus Medisch Centrum Rotterdam) en Akademiepresident Ineke Sluiter houden een korte lezing. Ook is er een paneldiscussie over de rol van de wetenschap bij (toekomstige) rampen.

  • Bron: RIVM
Share
Joop
By Joop mei 31, 2021 19:41

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad