Kopje koffie?

Joop
By Joop oktober 12, 2020 21:18

Kopje koffie?


Gezusterlijk stonden ze, afgelopen week op de markten van Wijk en Aalburg en Woudrichem; de dames van Trema Welzijn en Stichting Welzijn Pro Seniore. Gewapend met een mand vol koekjes, een lading aan tegoedbonnen voor een kopje koffie en een grote glimlach spraken ze een ieder aan die tot de doelgroep ‘ouderenwerk’ behoort.

In deze tijd waarin activiteiten en zelfs huisbezoeken worden afgelast, is het ontzettend belangrijk dat de ouderen nog worden gezien, aldus Anne-Marie van der Vliet (Trema Welzijn) en Heleen van der Hulst (Stichting Welzijn Pro Seniore).

Ze deelden daarom met hun team meer dan 180 koeken en ruim 1500 flyers uit aan de ouderen in de gemeente. De koffiebonnen in de flyer kunnen op verschillende locaties worden ingewisseld voor een warm kopje koffie, thee of zelfs een kop soep.

‘Zo hebben we de kans om ouderen toch nog te ontmoeten, waarbij we uiteraard de coronaregels in acht nemen. Dat echte gesprek, iemand in de ogen aankijken; dat is waar we het voor doen.’

Heleen vult aan: ‘Eenzaamheid is niet leeftijdsgebonden, dus ook als het haar nog niet grijs genoeg is mag men bij ons aankloppen. We zijn er voor iedereen die daar behoefte aan heeft.’

Heeft u ook behoefte aan een goed gesprek, wat warmte of een ouderenadviseur? Neem dan gerust contact op met Trema Welzijn (Regio Werkendam en Woudrichem) of Stichting Welzijn Pro Seniore (Regio Aalburg).

Share
Joop
By Joop oktober 12, 2020 21:18

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad