Kunsttentoonstelling in Werkendam

Joop
Door Joop oktober 12, 2017 16:54

Kunsttentoonstelling in Werkendam

WERKENDAM – Op vrijdag 20 oktober van 8.30 uur tot 21.00 uur en zaterdag 21 oktober van 9.30 uur tot 17.00 uur, worden er een aantal tentoonstellingen gehouden met vernieuwend, fris en experimenteel werk van: Martin Copier, Ilze Heintz, Mirjam Withaar en Mike van de Berg. De tentoonstellingen vinden plaats op 2 locaties: In “Galerie Martin Copier” Kruisstraat 24 in Werkendam en Bij “Baas Sfeervol Wonen” Vierlinghstraat 15 in Werkendam.

Eerder dit jaar was het werk van Martin Copier te zien in de tentoonstelling “Geef me de ruimte” in museum Gorinchem en in museum “De Fundatie” in Zwolle. Martin Copier is in 2005 afgestudeerd aan academie St. Joost in Breda en werkt sindsdien als zelfstandig kunstenaar. Thema van zijn werk is “Ruimte”. In zijn werk speelt hij met licht en schaduw, strepen, stippen en lichtvlakken. Hij suggereert beweging en diepte en maakt gebruik van houtsnede drukken in zijn schilderijen. Opvallend is zijn bijzondere en subtiele kleurgebruik. Zijn werk is gelaagd en je ziet en voelt de rust en het geduld waarmee hij op een ambachtelijke manier zijn werk maakt.

Ilze Heintz studeerde af op de St. Lucas Academie in Kapellen in België. Voor haar is schilderen een uiting van een emotie waarbij het gevoel haar in beweging zet. Haar werk kenmerkt zich door de figuratie die ze  abstraheert of waar ze vervreemdingen in aanbrengt. Ze werkt zeer gelaagd met een grove toetsvoering, in olieverf, op een klassieke maar toch eigentijdse manier.

‘Ik en de ander’ is het thema waarbinnen kunstenares Mirjam Withaar, academie St Joost, werk maakt. In een wereld waarin we steeds meer kortstondige contactmomenten hebben en we langzaam maar zeker vervreemd van elkaar raken, zoekt Mirjam naar het 1 op 1 contact. Vertraging in een tijd waar alles niet snel genoeg kan gaan. In het werk wordt er zowel kritiek gegeven op de vervreemding tussen mensen als dat er verbinding gezocht wordt tussen individuen. De liefde en het plezier in het ontdekken en toepassen van verschillende materialen is goed te zien. Zo wordt er gebruik gemaakt van: o.a. stof, gips, kippengaas, hout, keramiek en klei welke gecombineerd worden in kleine tot grote sculpturen en installaties. Ook het ritueel is een belangrijk onderdeel in haar werk, een manier die ons samenbrengt en een dialoog vormt, met of zonder woorden. D.m.v. een performance tijdens de expositie zal er een ritueel plaats vinden waar ook de toeschouwer aan kan deelnemen.

Mike van de Berg studeerde aan het Grafisch Lyceum in Utrecht en is een geweldige tekenaar. Je ziet Mike dan ook meestal met zijn vertrouwde schetsboek in de hand waarin hij de prachtigste fantasy en sciencefiction figuren tekent en speelt met perspectief en anatomie. Hij werkt daarnaast ook veel digitaal en plaatst dit werk regelmatig op internet. Mike is jong en experimenteel en vaak bij Martin in het atelier  op zoek naar nieuwe technieken en mogelijkheden. Tijdens deze periode heeft hij gewerkt met acryl, maar heeft hij ook met olieverf op een klassieke manier zijn fantasy en sciencefiction figuren geschilderd. Daarnaast maakte hij en een aantal houtsnede drukken met vlakken en ruimtes waarin hij zich weer heeft laten inspireren door het werk van Martin.

De bezoekers worden getrakteerd op een hapje en drankje en de tentoonstelling wordt met live muziek omlijst.

Het werk dat te zien is in Galerie Martin Copier is te koop maar kan via onze kunstuitleen ook gehuurd worden voor in uw woning of bedrijf.

Dit bercht is 534 keer gelezen

Share
Joop
Door Joop oktober 12, 2017 16:54

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg