Legaal graffiti spuiten

Joop
By Joop september 16, 2019 15:35

Legaal graffiti spuiten

ZALTBOMMEL – Van graffitispuiters weten we dat ze meestal diep in de nacht en op plaatsen waar ze zomaar betrapt kunnen worden hun kunststukken op tunnels, geluidswallen, treinstellen en dergelijke spuiten. Vandaag mochten leerlingen van de art-klas van het Cambium legaal aan de gang om de wanden rondom het nieuwe waterplein te versieren met als thema water.

Door: Hans Verbeek

Ontwerp
De leerlingen ontwierpen ieder een deel van de graffiti die op de muur komt. Het thema dat centraal staat is water. Ontwerper Jeroen Vromans voegde alle ontwerpen samen tot één groot ontwerp. Vrijdag brengt hij het hoofdstramien aan. De leerlingen gaan maandag hun eigen ontwerp ‘inkleuren’. We verwachten dat het aanbrengen van de graffiti in totaal ongeveer 1,5 week duurt.

Sport en spel
Bovenop het waterplein is veel ruimte voor sport en spel. Op het waterplein komen een pannaveldje, voetbalveld en de JOP (Jongeren ontmoetingsplaats). Ook komt er een free-running parcours op het plein. Springen, klimmen, balanceren, zwaaien, hangen en uiteenlopende tricks staan bij Freerunning centraal.

Eens in de 100 jaar vol
Het waterplein is ervoor om regenwater uit de wijk De Waluwe op te vangen. Het is in feite een betonnen verdiepte bak van 1000m2. Aan het waterplein zit een buizenstelsel. Dat buizenstelsel vangt in eerste instantie alle overtollige regen op. Daarna vult pas het waterplein zich met water. De verwachting is dat er slechts eens in de 10 jaar een klein laagje water (circa 10 cm) in de bak komt te staan en dat het waterplein hooguit eens in de 100 jaar vol met water staat. In verband met de AVG privacy regels moesten wij de leerlingen onherkenbaar in beeld brengen.

 

Share
Joop
By Joop september 16, 2019 15:35

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad