Leo Kleian wint kerstbout wedstrijd

Joop
By Joop december 10, 2017 17:46

Leo Kleian wint kerstbout wedstrijd

Op zaterdag 09-12-2017 was het bij H.S.V. de Bergse Maas kerstbout vissen met als viswater de alm in het dorp Almkerk.  De inschrijving was tot 02-12-2017 in verband met de inkopen van de kerstbouten.  Het was verzamelen op het parkeerterrein bij het Verlaat in Almkerk. 

Door: Zeger v.d. Stelt

Het weer was niet zo best want het regende en er viel wat natte sneeuw.  Om 13.00 uur werden de stekken bekent gemaakt waarna een ieder zijn stek opzocht en zich in gereedheid bracht.  Het was een natte boel ook aan de waterkant.  De wedstrijdcommissie had de stekken uitgezet tussen de bruggetjes nabij Altenahoven.   16 deelnemers hadden zich aangemeld maar door omstandigheden hebben er 3 zich afgemeld.  Om 13.45 uur klonk het sein waarop de dobbers te water konden en er gevoerd mocht worden.  Ook tijdens de wedstrijd bleef het regenen vooral het eerste uur daarna werd het wat droger. 

De vangsten waren wat minder want er waren na 2 uur gevist te hebben maar 5 vissers die vis hadden , de rest had het nakijken. Dit kwam doordat  De vis  zich door het koude weer had verplaatst richting de dijk. Ondanks dit wist Leo met ruim 40 vissen de wedstrijd op zijn naam te schrijven.  Nadat de totale balans was opgemaakt vertrokken we naar ons clubhuis café t’ Zwaantje te Genderen waar de prijsuitreiking plaats zou vinden.  Daar was het lekker warm en onder het genot van een drankje en een versnapering kwamen we weer een beetje op temperatuur.  Na wat gebabbel over de wedstrijd en andere dingen die ter sprake kwamen nam de voorzitster het woord en maakte  de uitslag bekent. 

De winnaar van het kerstbout vissen werd Leo Kleian met een vangst van 1540 gram. 
2e werd Herman Bouman met 900 gram. 
3e werd Ronald Minkels met 330 gram. 
4e werd Wout van der Kolk met 130 gram. 
5e werd Cees Treffers met 40 gram.
De rest van de vissers wisten niets te vangen. 

Alle deelnemers kregen na afloop als ze huiswaarts keerden nog een kerstbout in de vorm van een rollade overhandigd en we wensten elkaar nog prettige kerstdagen en een goed uiteinde toe want niet alle wedstrijdvissers doen  aan het kerstboutsnoeken mee op 16-12-2017.

De volgende wedstrijd op 16-12-2017 en tevens de laatste wedstrijd van het jaar is het kerstboutsnoeken en het wedstrijdwater is vrij dus je kunt gaan waar je maar wilt.  De inschrijving  is tot 08.00 uur bij café van Wijk te Genderen.

Mede namens het bestuur van H.S.V. de Bergse Maas nog prettige kerstdagen en een goed uiteinde toegewenst met heel veel visplezier.

Dit bercht is 1179 keer gelezen

Share
Joop
By Joop december 10, 2017 17:46

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad