Loevestein gaat van het slot

Joop
By Joop mei 26, 2020 21:14

Loevestein gaat van het slot


Loevestein is vanaf maandag 1 juni weer te bezoeken. Directeur Ed Dumrese laat weten dat de medewerkers van Loevestein zich met heel veel zin voorbereiden op de heropening van het kasteel. “Na twee maanden stilte in de vesting kunnen we niet wachten om bezoekers door de toegangspoort te zien komen, maar het belangrijkste is dat dit bezoek aangenaam én veilig is en bij de bezoekers een positief gevoel achterlaat.

Reserveer een tijdslot
“Een bezoek aan Loevestein wordt wel anders dan je gewend was,” aldus Dumrese. “Op dit moment werken we aan verschillende maatregelen die voldoen aan het protocol van de Nederlandse Museumvereniging en het RIVM om ieders veiligheid te waarborgen. Spontaan Loevestein bezoeken zit er daarom voorlopig niet in. Er is alleen toegang mogelijk met een online betaald entreebewijs en een gereserveerd tijdsblok ticket.” Per uur zijn er 100 tijdsblok tickets beschikbaar die toegang geven tot de hele vesting, inclusief het kasteel en de horeca to go. Zo komen bezoekers zo gespreid mogelijk binnen. “Gelukkig hebben we in de vesting veel ruimte en is er genoeg te zien, zodat de bezoekers daar eerst rond kunnen kijken, en ze op redelijk natuurlijke wijze toch gespreid het kasteel binnen gaan,” legt Dumrese uit.

“We snappen dat bezoekers die regelmatig onze taveerne bezoeken teleurgesteld zullen zijn, dat je niet zomaar koffie kunt komen drinken, of even een rondje in de vesting kunt wandelen. Dat vinden wij ook enorm jammer. We zullen allemaal even moeten wennen aan deze nieuwe situatie, maar het bijzondere Loevestein gevoel maken we, ook juist in deze tijd, samen.”

Veranderingen
Het verplichte tijdsblok ticket is slechts één van de ongeveer 165 regels waaraan Loevestein, en andere musea, moeten voldoen. Bij de kassa, winkel en in het kasteel zullen eenrichtingsroutes komen. Ook in Taveerne worden er aanpassingen gemaakt om de 1,5 meter te waarborgen. Binnen vervallen daarom wat zitplaatsen, maar gelukkig heeft Loevestein een prachtige vesting. Met extra picknickbanken en terrassen is het daar heerlijk toeven mét uitzicht op het kasteel. “Dat is iets wat we al op de agenda hadden staan, en nu door de corona versneld uitgevoerd wordt,” aldus Dumrese. “En het groot onderhoud zal op 1 juni afgerond zijn, zodat het kasteel uit de steigers is en in volle glorie bewonderd kan worden.”

En nog een belangrijke wijziging, waar Dumrese afgelopen periode met zijn team naar toe heeft gewerkt: “Vanaf 1 juni is Loevestein jaarrond geopend, en zijn we dagelijks van 10:00-17:00 uur te bezoeken.”

Tickets zijn vanaf vrijdag 29 mei online te reserveren via: www.slotloevestein.nl. Houd de site of social media kanalen in de gaten voor meer informatie over de heropening.

 

Share
Joop
By Joop mei 26, 2020 21:14

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad