Loevestein introduceert vestingpas en klimparcours

Joop
By Joop juni 10, 2021 17:48

Loevestein introduceert vestingpas en klimparcours


Loevestein opende begin deze maand haar poorten weer voor het publiek. Je kunt een bezoek met een gerust hart op je te-doen-lijstje zetten deze zomer, ook als je het kasteel al eerder hebt bezocht. Er is een nieuwe tentoonstelling over Hugo de Groot, een klimparcours voor kinderen, de taveerne is opnieuw ingericht, er zijn nieuwe routes in de app toegevoegd en er is een Hugo speurtocht voor kinderen ontwikkeld. Met al deze elementen haal je nog meer uit je bezoek.

Foto: Mock up Vestingpas: Studio Olivier

Vestingpas
In verband met de corona-maatregelen is de vesting niet meer gratis te bezoeken. Ook in de toekomst zal de vesting alleen betaald toegankelijk blijven. “Loevestein is een unieke plek in Nederland en het kost enorm veel geld om het hele complex te onderhouden; zowel het slot, als de vesting en de soldatenhuisjes,” vertelt directeur Ed Dumrese. “Loevestein is in de eerste plaats een Rijksmuseum. Zo zijn we inmiddels jaarrond geopend, zijn er wisseltentoonstellingen gekomen en de lopende presentatie wordt over een tijdje vernieuwd.

Ook in de vesting staan er veranderingen op stapel zodat dit nog meer onderdeel wordt van de museale beleving. Het draait niet alleen om het kasteel. Het gaat om ruim 650 jaar geschiedenis van heel het museumcomplex alsook haar toekomst,“ licht Dumrese toe. “We begrijpen de teleurstelling van omwonenden die hier vaak koffie kwamen drinken en een kijkje kwamen nemen bij ‘hun kasteel’. Daarom introduceren we aan het eind van deze maand de Vestingpas, zodat (met name regionale) bezoekers een jaar lang van al het bijzondere van Loevestein kunnen genieten. De ene keer zal het alleen voor een wandeling en bakje koffie zijn of om te spelen op het nieuwe klimparcours. Maar daarnaast kun je ook de hele dag komen voor activiteiten zoals een Riddertoernooi of Veldslag én natuurlijk de wisseltentoonstelling “400 jaar Hugo de Groot” bezoeken. Natuurlijk zijn we ons ook bewust van de vele wandelaars en fietsers die Loevestein gebruiken als koffiestop. Daarom is er ook voor de afsluiting een horecapunt gerealiseerd, zodat zij terecht kunnen voor koffie met wat lekkers of een broodje.”

“Met drie bezoeken heb je je pas er al uit. En om de omwonenden tegemoet te komen, geldt er in de zomermaanden een leuke introductiekorting en krijg je een gratis kop koffie met kasteelkoek bij de aanschaf van je abonnement. Met de aankoop van een Vestingpas steun je dus het museum, dat al met al ruim 8 maanden geen bezoekers mocht ontvangen. Met je abonnement draag je Loevestein een warm hart toe en kunnen wij onze collecties, het slot en de bijgebouwen in stand houden.” 

Klimparcours
Ook nieuw in de vesting is het klimparcours, wat vanaf nu te verkennen is door kinderen. ‘’Het ontwerp van de speelplek is gebaseerd op het militaire slot in combinatie met het verhaal over de ontsnapping van Hugo de Groot’’, aldus Monique Kuijstermans, Tuin- en Landschapsontwerper bij idverde Advies. Educatieve componenten en het creëren van beleving speelden bij het maken van het ontwerp een belangrijke rol. Kuijstermans: ‘’De speelplek heeft het uiterlijk van een militaire stormbaan, met in het midden van het parcours de iconische boekenkist van Hugo de Groot. Kinderen kunnen hier op zitten, klimmen en klauteren en het verhaal naspelen.’’

Praktische informatie
Wegens de corona-maatregelen is het nodig vooraf online een entreebewijs én een tijdsblok ticket te reserveren, ook voor museumkaarthouders. Je reserveert een tijdsblok ticket voor je aankomst bij de entree, daarna kun je tot sluitingstijd blijven. De Vestingpas is vanaf eind juni te koop: www.slotloevestein.nl/tickets.

  • Uitgelichte foto: Tentoonstelling foto met jongens in kist: Mike Bink 

Foto: Klimparcours foto met personeel: Renny de Graaff

Share
Joop
By Joop juni 10, 2021 17:48

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad