Luisteronderzoek toont draagvlak voor lokale omroep in Altena en Bommelerwaard

Joop
By Joop april 10, 2018 17:01

Luisteronderzoek toont draagvlak voor lokale omroep in Altena en Bommelerwaard

 

ALTENA / BOMMELERWAARD – Streekomroep OKÉ FM(voorheen Aalburg FM) is blij met de onlangs ontvangen luistercijfers. De omroep heeft een luisteronderzoek laten uitvoeren door RIGHT Marktonderzoek uit Zwolle. Het doel was inzicht krijgen in de mate waarin OKÉ FM bekend is binnen de doelgroep en welke redenen men heeft om wel of juist niet naar OKÉ FM te luisteren.

Met een marktaandeel van 22% is de familiezender de best beluisterde lokale omroep van het kerngebied land van Altena, Bommelerwaard en Langstraat(lees kerngebied). Hiermee heeft de populaire radiozender de andere publieke lokale zenders (radio A-FM en Langstraat FM) achter zich gelaten.

Als het om de landelijke- en provinciale zenders gaat, scoort OKÉ FM een fractie beter dan Omroep Brabant in het kerngebied en zijn we terug te vinden op een zevende plaats met 10%.  Q-Music is met 27% de best beluisterde landelijke zender in ons kerngebied gevolgd door Sky Radio met 14%.

“Natuurlijk zijn we heel trots op dit resultaat en deze cijfers tonen aan dat onder de inwoners van de Bommelerwaard en Altena een grote behoefte is aan een goede publieke streekomroep die midden in de samenleving staat “, aldus stationmanager André Paans. 

Meer dan de helft (58%) van de inwoners van het kerngebied van OKÉ FM kent OKÉ FM. Van alle lokale en regionale omroepen wordt het meest naar OKÉ FM geluisterd.

OKÉ FM-luisteraars zijn met een gemiddeld rapportcijfer van een 7.5 behoorlijk tevreden over OKÉ FM in het algemeen. 80% van de luisteraars is tevreden over de inhoud van de uitzendingen en 78% is tevreden over de mate waarin wordt ingespeeld op de actualiteit in de gemeente radio-uitzendingen. Ook over de afwisseling in de uitzendingen (66%) en over de meerwaarde van de radio-uitzendingen ten opzichte van andere regionale radiozenders (74%) is een groot deel van de luisteraars tevreden.

“Dit geeft ons het gevoel dat luisteraars zich erg thuis voelen bij de omroep en dat is iets waar we als bestuur sinds de start van de Aalburgse Omroep Stichting in maart 2004 hard aan hebben gewerkt”, aldus voorzitter Huib de Groot, “En… zullen blijven doen”.

OKÉ FM is de streekomroep voor de Bommelerwaard, het Land van Altena en Omstreken. OKÉ FM is in de gemeenten Aalburg en Zaltbommel te beluisteren via de kabel op 102. Daarnaast hoort u OKÉ FM in de ether op 106.4 FM (regio Altena), 105.3 FM (regio Langstraat) en 104.9 FM (regio Bommelerwaard). Digitaal zijn wij te ontvangen via Ziggo TVkanaal 915 en 916 en wereldwijd via de OKÉ FM App gratis te downloaden in de stores.

OKÉ FM is jouw familieradio. De gehele dag wordt u verrast met de lekkerste muziek van toen en nu. OKÉ FM biedt een brede programmering met informatie, amusement en actualiteiten. Bekijk onze programmering voor een compleet overzicht van onze radioprogramma’s via www.okefm.com

Dit bercht is 871 keer gelezen

Share
Joop
By Joop april 10, 2018 17:01

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg