“Maak van Zuilichem geen Oostblok” (Video)

Joop
Door Joop oktober 5, 2017 12:59

“Maak van Zuilichem geen Oostblok” (Video)

ZUILICHEM – De gemeente Zaltbommel enige tijd geleden wel vastgesteld hebben dat er aan de rand van de dorpen wooneenheden voor arbeidsmigranten moeten komen, dat lijkt echter bij de eerste serieuze plannen meteen al door de bewoners volledig te worden afgekeurd. Wethouder Adrie van Bragt kreeg bij de informatieavond over de plannen om in Zuilichem circa 400 plaatsen te creëren op de plaats waar nu de Heeren van Sullige staat een storm van kritiek over zich heen.

Foto, video en tekst: Hans Verbeek

Circa 300 dorpelingen hadden aan de oproep gehoorgegeven om naar Gameren te komen waar in dorpshuis Gambora met de wethouder van gedachten kon worden gewisseld. En dat de gemeente op alles was voorbereid bleek wel uit het feit dat er veiligheidsmensen voor de deur stonden en zelfs de hermandad was komen opdagen. Het bleef echter bij woorden, en die waren niet mals. Veel bewoners maken zich vooral zorgen over de veiligheid en overlast die de Polen zullen gaan geven.

En dat op een inwonersaantal van circa 1600 mensen, als je de Polen meetelt die er nu al zijn kom je straks uit op een percentage van 50 procent Polen tegenover het inwonersaantal dat Zuilichem, en dat is onacceptabel aldus de aanwezigen. “Waarom plaatsen jullie de Polen niet in Zaltbommel zelf, daar zijn immers veel meer sociale voorzieningen en tussen de 12.000 inwoners die Zaltbommel heeft vallen ze minder op” vroeg een spreker. En “Maak van Zuilichem geen Oostblok” was het alleszeggende spandoek dat in de zaal werd onthuld.

Wethouder van Bragt gaf aan dat hij alle suggesties en bezwaren te zullen meenemen naar het gemeentehuis, maar ook dat de gemeenteraad uiteindelijk de beslissing zal nemen. Dat er ook voor de andere dorpen al initiatieven zouden zijn ingediend door projectontwikkelaars wilde de wethouder niet bevestigen. Van Bragt vertelde ook in gesprek te blijven met de tuinders zelf over hoe het huisvestingprobleem voor de arbeidsmigranten moet worden opgelost. Want dat er een groot probleem is staat vast. En of de plannen in Zuilichem daar een oplossing in zouden kunnen bieden valt nog te betwijfellen, want die zijn niet ingediend door de tuinders zelf maar door een projectontwikkelaar. Grote kans dus dat straks busjes met Polen af en aan zullen rijden naar Bol.com in Waalwijk waar ze duizenden werknemers zoeken. Dat wil de gemeente in elk geval voorkomen.

 Video

Dit bercht is 732 keer gelezen

Share
Joop
Door Joop oktober 5, 2017 12:59

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg