Marianne Vos Europees kampioen

Joop
Door Joop augustus 5, 2017 17:15

Marianne Vos Europees kampioen

AALBURG – Marianne Vos heeft zaterdag in Denemarken de Europese titel op de weg voor Elite vrouwen gewonnen. Het was de eerste keer dat Vos deze titel op haar naam schreef, ze deed dat wel eerder bij de beloften. Het peloton bleef in Denemarken lange tijd bij elkaar, met iets meer dan 20 kilometer voor het einde ontstond er een kopgroep van zeven rensters. Marianne Vos, de Italiaanse dames Bronzini en Longo Borghini, de Poolse Pawlowska, de Spaanse Gutierrez Ruiz, de Russin Zabelinskaja en de Duitse Becker.

Een sterke kopgroep waarbij Vos vooral rekening moest houden met Bronzini die haar een aantal jaren geleden bij een wereldkampioenschap ook al in Denemarken in de sprint te slim af was.

Het ging zo hard in de kopgroep dat de Spaanse kampioene Gutierrez Ruiz er gewoon werd afgereden, de voorsprong was toen al opgelopen naar 38 seconden. Die voorsprong werd uiteindelijk maximaal 48 seconden. Met nog vijf kilometer te rijden viel de snelle Poolse Pawlowska valt letterlijk weg uit de kopgroep. Ze reed tegen het achterwiel van de renster voor haar. Intussen liep de voorsprong terug naar 28 seconden, maar de overige Nederlandse rensters hadden vertrouwen in Vos en probeerde zoveel mogelijk de achtervolging te ontregelen wat prima lukte want de voorsprong werd niet meer kleiner.

Ook Charlotte Becker moet de kopgroep laten rijden. Zij werd gestoord door de val van Pawlowska, en kon niet meer aanhaken. Met nog een kilometer te rijden probeerde de Russin Zabelinskaja te versnellen en kreeg Vos en een Italiaanse mee. Maar het was uiteindelijk Vos die haar hoofd koel hield en in de sprint won voor Bronzini en Zabelinskaja Daarmee haalt Vos eindelijk weer een groot kampioenschap binnen.

Tekst en foto: Hans Verbeek

Dit bercht is 1374 keer gelezen

Share
Joop
Door Joop augustus 5, 2017 17:15

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg