Marianne Vos net naast het podium bij NK op de weg

Joop
By Joop augustus 23, 2020 11:12

Marianne Vos net naast het podium bij NK op de weg


REGIO – Anna van der Breggen is zaterdagmiddag in Drenthe Nederlands kampioen op de weg geworden. Ze bleef in Wijster op de VAM-berg (een voormalige vulstortplaats) topfavoriete Annemiek van Vleuten voor. Anouska Koster werd derde en Marianne Vos vierde.

De VAM-berg moest in elke ronde van twee kanten bedwongen worden met een steil stuk van maar liefst 24%, dus het was vooraf al duidelijk dat de vrouwen met de beste klimmersbenen hier de dienst zouden gaan uitmaken.

(verslag: Hans Verbeek)
Het vuurtje werd al vroeg in de wedstrijd aangestookt door Jip van de Bos, die in de tweede ronde alleen op avontuur ging. Het duurde niet lang of ze kreeg gezelschap van ploeggenote Anna van der Breggen en Anouska Koster. De drie zagen door prima samen te werken met nog 80 kilometer te gaan hun voorsprong uitgroeien naar 3 minuten. Toen Marianne Vos met nog 50 kilometer te gaan het intussen meer dan gehalveerde peloton probeerde kwijt te raken liep de voorsprong snel terug.

Amy Pieters, Chantal Blaak en Annemiek van Vleuten sloten aan bij Marianne Vos. Van Vleuten gaf even later zelf gas en daarop hadden de andere geen antwoord. Van der Breggen had intussen haar medevluchters in de steek gelaten. Die werden even later ook opgeslokt door van Vleuten. Van der Breggen hield echter keurig stand en zou zelfs in de finale nog iets uitlopen. Vos werd uiteindelijk vierde op ruim drie minuten. De eerste vier vrouwen in deze wedstrijd hebben nu allemaal een Nederlandse titel op de weg gewonnen, en de drie die op het podium kwamen zijn alle drie ex-ploeggenoten van Marianne Vos.

De uitslag was als volgt:
1. Anna van der Breggen
2. Annemiek van Vleuten + 1.19
3. Anouska Koster + 2.00
4. Marianne Vos + 3.09
5. Amy Pieters + 3.13
6. Jip van den Bos + 3.45
7. Chantal van den Broek-Blaak + 5.27
8. Nancy van der Burg z.t.
9. Riejanne Markus + 5.29
10. Demi Vollering + 5.30

Share
Joop
By Joop augustus 23, 2020 11:12

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad