Melkmeisje Laura en boer Ron stoppen vandaag

Joop
By Joop juli 27, 2017 09:33

Melkmeisje Laura en boer Ron stoppen vandaag

GENDEREN – Wie langs Genderen fietst of er met de auto langsrijdt, kan het niet hebben gemist: Melkdrive Genderen. Een moderne melkveehouderij waar je ook melk kunt tappen uit een automaat en waar veel groepen te gast waren om excursie bij te wonen die met volle overgave werd gegeven door Laura Leijser.

Door Joop Lankhaar

Ontstaan
In 2003 bouwden Ron en Laura Leijser hun moderne melkveehouderij aan de Lange Pad in Genderen waar hun koeien werden gemolken door twee moderne en slimme melkrobots. Een bedrijf dat in die tijd ver vooruitliep op menig bedrijf in de omgeving.

Na een tijdje kwamen zo op het idee om naast het bedrijf ook ‘Melk-drive’ te beginnen, waar iedere voorbijganger melk konden tappen uit een melkautomaat, en al snel wisten de mensen uit de omgeving de melkautomaat te vinden. Maar ook de fietsers, die via de vele fietsroutes die in het gebied liggen, wisten het bedrijf al snel te vinden. Even pauzeren en een glaasje melk tappen die werd gedronken op de buiten geplaatste banken, was een dagelijks terugkerend gezicht.

Melk-Drive
Naast deze moderne melktapperij organiseerde Laura regelmatig excursies voor groepen om alles te vertellen over het bedrijf en wat er allemaal komt kijken om zo’n bedrijf te runnen. Vol vuur en passie vertelde ze dan over de natuur en de gewassen die daar voorkomen voor consumptie en wat er allemaal komt kijken voor de melk in de melkautomaat belandt.

Theater
Enkele jaren terug kwam Laura op het idee om op het bedrijf een theatervoorstelling te geven die ging over het leven tussen de koeien en de geschiedenis van het Land van Heusden en Altena. Na verloop van tijd was de productie gereed en werden een aantal spannende voorstellingen gegeven in de grote schuur van het bedrijf. “Zandpad door de tijd” is een productie die in samenwerking werd georganiseerd met Toeristisch Bureau Altena Biesbosch en waarvan de regie en productie in handen was de Koningstheaterakademie uit Den Bosch. Uiteindelijk werden er meerdere voorstellingen gegeven want de belangstelling was boven verwachting.

Einde bedrijf
Aan al dat moois komt vandaag 27 juli 2017 een eind. Ron en Laura hebben hun bedrijf verkocht en vanavond om 20.00 uur kunt u uw laatste melkkannetje vullen op de Melk-Drive in Genderen.

Tot 27 juli 2017 om 20.00 uur kunt u uw kannetje melk nog vullen, daarna wordt de Melk-Drive gesloten.

Voorlopig verhuizen ze tijdelijk naar Elshout en wat de toekomstplannen zijn, houden ze nog even geheim.

Na bijna 12,5 jaar komt er een einde aan een mooi bedrijf met geweldig enthousiaste mensen.

Foto’s: Joop Lankhaar

 

 

Share
Joop
By Joop juli 27, 2017 09:33

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad