Mooie duels bij de 45e ronde van Giessen (Video)

Joop
By Joop september 16, 2019 16:17

Mooie duels bij de 45e ronde van Giessen (Video)

GIESSEN – De oudste nog bestaande stratenloop in Giessen beleefde donderdagavond de 45e uitvoering, en het werd een mooie wedstrijd met leuke duels bij zowel de mannen als de vrouwen.

Naar wedstrijden zoals in Giessen, met de kermis op de achtergrond en heel veel publiek langs de kant is het voor de lopers altijd weer een mooie ervaring om van start te gaan. En als de atleten ook nog een paar mooie duels uitvechten dan is dat de kers op de slagroom. En dat was donderdagavond zeker het geval. De nummers een en twee bij de mannen Lauran Beijens en Timon de Geus vochten tot de laatste meters om de overwinning. Die ging uiteindelijk naar Lauran Beijens. Met een tijd van 16:05 was hij ruim 10 seconden sneller dan vorig jaar toen hij tweede werd.

Timon de Geus finishte in zijn kielzog als tweede. Bij de vrouwen was het een genot om twee nog zeer jonge meiden om de eerste prijs te zien vechten. Sara van Grunsven en Bieke Schipperen, vorig jaar ook al als eerste en tweede aan de streep. Toen echter nog met een 45 seconden verschil in het voordeel van Sarah van Grunsven. Het werd dit jaar veel spannender, tot de derde ronde liepen de twee zij aan zij. Daarna probeerde Bieke Schipperen een gaatje te slaan, en dat leverde een voorsprong van ongeveer tien meter op. Bij het ingaan van de laatste ronde was die voorsprong er nog steeds, maar Bieke Schipperen greep ook angstvallig naar haar zij en dat is nooit geen goed teken. Ze probeerde het met een van pijn vertrokken gezicht nog wel, maar ze zag Sara van Grunsven steeds dichterbij komen en in het zicht van de haven moest ze zich uiteindelijk toch gewonnen geven. Al met al weer een mooie loopavond in Giessen.

De uitslagen waren op het moment van plaatsen nog niet bekend. Die zijn later te vinden op uitslagen.nl

Video:

Dit bercht is 299 keer gelezen

Share
Joop
By Joop september 16, 2019 16:17

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad