Mooie fietstocht met Marianne Vos door de regio

Joop
By Joop mei 13, 2019 20:10

Mooie fietstocht met Marianne Vos door de regio

Afgelopen zaterdag vertrokken ruim 300 enthousiaste fietsers vanaf D’Alburcht in Wijk en Aalburg om een zonovergoten route te fietsen door de Biesbosch, rond Slot Loevestein en door de Bommelerwaard weer richting het land van Heusden en Altena.

Er waren verschillende afstanden te fietsen maar voor de echte die-hards maar liefst 150 kilometers zonder een verkeerslicht! Voorafgaand aan de tocht gingen zij uitgebreid met Marianne Vos en de para olympiërs Laura de Vaan en Kathrin Goeken op foto.

Na twee verzorgingsposten werden zij met appelgebak, pannenkoeken, smoothies en gebakken eieren weer ontvangen in Wijk en Aalburg. De organisatie blikt zeer tevreden terug “ We hebben alleen maar blije gezichten gezien en voor ons als organisatie is het erg mooi om te constateren dat ondanks het wegvallen van de elite wedstrijd, zoveel fietsers waaronder een groot aantal mensen met een beperking, toch de weg naar het Marianne Vos Wielerfestival hebben gevonden’.

Voorzitter Esther Vroegh geeft tevens aan dat er mooie deelname was van diverse tehuizen van binnen en buiten de regio. ‘ Zo proberen we praktische obstakels weg te nemen, de instellingen op dit gebied te faciliteren en te verbinden met de sportloketten van Uniek sporten en hopen we natuurlijk dat ook deze mensen lekker blijven fietsen. De potentie is er en we gaan dit zeker de komende jaren verder uitbreiden’.

De toertocht was het laatste evenement in de Marianne Vos Wielerfestival serie, beginnend bij In t Wiel van op 13 april 2019 met veel oud-profs, ondernemers, sponsoren en BN-ers en de kidsmiddag op 8 mei jl vanuit het nieuwe gemeentehuis in Almkerk.

Foto: Robin Griffin

Share
Joop
By Joop mei 13, 2019 20:10

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad