Muzikaal vuurwerk bij HaFaBra Concert Kunst en Vriendschap

Joop
By Joop mei 23, 2016 21:37

Muzikaal vuurwerk bij HaFaBra Concert Kunst en Vriendschap

kunstenvriendschap-Meeuwen

Zaterdag 21 mei organiseerde Brassband Kunst en Vriendschap voor de tweede keer het HaFaBra Concert. Na het succes van vorig jaar kon een vervolg niet uitblijven en ook deze tweede editie bleek een regelrecht succes.

Net als vorig jaar vond het concert plaats in de sporthal van Het Verlaat in Almkerk. Wederom wist K&V twee toporkesten te strikken voor deze avond, Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest NLS en Het Fanfare Collectief. De muziekvereniging Na Lang Streven (NLS) timmert al zo´n 102 jaar aan de weg in tegenstelling tot Het Fanfare Collectief dat pas 1 jaar geleden is opgericht.

Het concert werd geopend door Het Fanfare Collectief dat deze avond onder leiding stond van gastdirigent Harrie Janssen. Het was dan ook geen toeval dat het orkest louter composities en arrangementen van zijn hand speelde. Meteen bij het eerste werk was te horen dat dit een veelbelovend orkest is met veel getalenteerde musici.
Met `The Raven`, `Oeroeboeroestan` en het Concertino voor Trompet `Winter Words´ waarin de trompetsolo op verdienstelijke wijze gespeeld werd door Geerhard Abma liet dit fanfareorkest horen dat we in de toekomst nog veel van hen mogen verwachten.

Brassband Kunst en Vriendschap had gekozen voor een programma dat bestond uit originele werken voor brassband en opende haar deel van het concert met muziek van de in de brassbandwereld populaire componist Paul Lovatt Cooper, `Home of Legends´ dat hij speciaal componeerde voor de Black Dyke Band. Ook K&V had een solowerk geprogrammeerd. Arie Verheij liet horen waarom `Jubilance` van William Himes nog steeds tot de favoriete cornetsolo´s uit het Leger des Heils repertoire behoort. Een prachtige uitvoering! `The Graces of Love` van Oliver Waespi was het grote werk op het programma van K&V. Dit werk is gebaseerd op thema´s uit de Renaissance. Naast de twee delen met een dansachtig karakter bevat dit werk een prachtig romantisch middendeel. K&V zal dit stuk ook op 26 november tijdens het concours in Zutphen spelen. `Guardian of my Soul` vormde een muzikaal rustpunt op het programma waarna de band vervolgens meteen weer uitpakte met `Doyen` van Goff Richards. Kunst en Vriendschap is met 116 jaar de oudste vereniging van de drie orkesten maar de band heeft een jonge en enthousiaste uitstraling. Het plezier spat werkelijk van het podium af.

De avond werd afgesloten door Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest NLS. Dit orkest opende onder leiding van Michael Engelbrecht haar optreden met `Othello` van Alfred Reed, een werk dat gebaseerd is op de gedichten van William Shakespeare. Een orkest met weer een compleet andere klankkleur als de twee andere orkesten. Dit maakt het HaFaBra concert interessant voor de luisteraar. Veel spanning en muzikaliteit werden afgewisseld met prachtige solistische passages. Ook in `Colonial Song` van Percy Grainger en `Midnight in Buenos Aires` van Adam Gorb bleken de mooie symfonische klanken handelsmerk van dit orkest. Het optreden werd afgesloten met de temperamentvolle paso doble `Consuelo Ciscar`. Een luid applaus volgde. Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest en dirigent Michael Engelbrecht zorgden met hun optreden voor muzikaal vuurwerk van hoog niveau.

Brassband Kunst en Vriendschap bedankt Het Fanfare Collectief en Klaaswaals Symfonisch Blaasorkest voor een onvergetelijke concertavond. Wij kijken nu al uit naar de volgende editie van ons HaFaBra Concert!

Dit bercht is 1696 keer gelezen

Share
Joop
By Joop mei 23, 2016 21:37

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad