Natuur op Golfpark Almkreek

Joop
By Joop februari 10, 2020 22:02

Natuur op Golfpark Almkreek

ALMKERK – ‘Een parel in het landschap van Altena’, zo noemde Altenatuur-bestuurslid Len Bruining Golfpark Almkreek in haar presentatie.

De 55 hectare golfbaan wordt zo natuurlijk mogelijk beheerd met oog en aandacht voor de aanwezige flora en fauna. De natuurbeschermingsvereniging Altenatuur en Golfpark Almkreek hebben elkaar gevonden in dat gedeelde belang en trekken daarin gezamenlijk op.

De communicatie over de bijzondere natuurwaarden op en rond de golfbaan maakt een belangrijk onderdeel uit van die aanpak onder het mom van ‘wat men niet kent, kan men niet waarderen’

In dat kader werd op woensdagavond 5 februari op de golfbaan een voorlichtingsbijeenkomst over de uitbreiding van de onderlinge samenwerking tussen Almkreek en Altenatuur.

Vogelkenners Linda van Zwet, Arie van de Herik en Wouter van Rijsbergen gingen uitgebreid in op de bijzondere aspecten en eigenschappen van de vogels die men op de golfbaan tegen kan komen.

Dichter Ad Los leverde een bijdrage met zijn gedicht ‘Een tweede huis op de golfbaan’. Hiermee vestigde hij aandacht op de actie waarbij men een vogelhuisje kan kopen dat vervolgens op de golfbaan een plekje krijgt.

’s Middags hadden hoofd-greenkeeper Marvin van Haaften en uilenspecialist Rinus Punt een deel van die vogelhuisjes geplaatst. Tijdens de bijeenkomst spraken beiden in een duo presentatie over het werk dat zij verrichten in het kader van het vogelvriendelijk beheer van de golfbaan.

Meer dan 40 personen waren aanwezig. Het publiek bestond uit leden van de golfclub, leden van Altenatuur, vertegenwoordiger van de Agrarische Natuurvereniging, de VVV, en van de Natuurwacht Bommelerwaard 

Aan het eind van de bijeenkomst werd een informatiebord onthuld door wethouder Roland van Vugt. Op het bord zijn enkele voorbeelden te vinden van wat er zwemt en vliegt op Almkreek.

Informatie over de actie ‘tweede huis op de golfbaan’ vindt u via de website: www.golfpark-almkreek.nl

Foto: ®Almkreek
v.l.n.r. Len Bruining (Altenatuur), Joris Slooten (Golfpark Almkreek) en Roland van Vugt (wethouder Altena)
Wethouder Roland van Vugt onthult informatiebord over natuur op Golfpark Almkreek


 

Share
Joop
By Joop februari 10, 2020 22:02

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad