OKE Media overhandigd petitie aan burgemeester Fränzel

Joop
By Joop juni 18, 2019 11:37

OKE Media overhandigd petitie aan burgemeester Fränzel

ALMKERK – Het bestuur van de Aalburgse Omroep Stichting heeft vanavond een petitie overhandigd aan waarnemend burgemeester Marcel Fränzel van de gemeente Altena. In totaal is de petitie 1.255 keer ondertekend.

Het bestuur van de Aalburgse Omroep Stichting is trots op haar achterban en stelde aan de burgemeester: ”De gemeenteraad kiest eens per 5 jaar voor een omroep, de inwoners kiezen elke dag. Het luisteronderzoek van Right Marktonderzoek toont aan dat ons draagvlak een marktaandeel is van 22% en dit OKE FM tot de best beluisterde regionale omroep in het gebied maakt. Deze petitie is hier een praktisch voorbeeld van en toont aan hoe OKE midden in de samenleving staat.”, zo stelt het bestuur van de Aalburgse Omroep Stichting.

De burgemeester was blij met de petitie en heeft aangegeven de petitie te overhandigen aan de gemeenteraad zodat zij dit kunnen meenemen in hun overweging. “Al deze inwoners hebben op deze manier hun stem laten horen in de omroepdiscussie. In deze discussie stelt het college dat er geen significante verschillen waren tussen de omroepen, hierin brengen wij het grote verschil in beeld. De honderden mensen thuis die hun stem hebben laten horen en de politiek oproepen om te kiezen voor OKE.”, zo sprak het bestuur.

Op dit moment strijden twee omroepen om de zendmachtiging in Altena. Volgende week dinsdag moet er na een slepende discussie duidelijkheid komen welke omroep vanuit de gemeenteraad kan rekenen op een positief advies en daarmee dus ook mogelijk de zendmachtiging krijgt voor de lokale omroep van de gemeente Altena.

Naast de petitie roept het bestuur van de Aalburgse Omroep Stichting ook haar luisteraars op om naar de raadszaal te komen tijdens de beslissende raadsvergadering, om ook hier hun steun te bieden.

De discussie over de omroepen loopt al geruime tijd en volgende week dinsdag zal de raad zich uitspreken voor welke omroep ze gaan kiezen.

Als de raad positief beslist voor de Aalburgse Omroep Stichting dan kan de omroep zich gaan richten op een groot uitzend gebied. Maasdriel en Zaltbommel hebben al besloten om voor OKEFM te gaan.

Foto uit video van Jurgen Versteeg

 

Share
Joop
By Joop juni 18, 2019 11:37

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad