Onderzoek naar haalbaarheid insteekhaven Werkendam

Joop
By Joop november 7, 2019 11:19

Onderzoek naar haalbaarheid insteekhaven Werkendam

WERKENDAM – Gemeente en betrokken bedrijven trekken samen op In Werkendam is grote behoefte aan meer havencapaciteit. Het aanleggen van een compleet nieuwe haven is een zeer langdurig proces. Omdat de bedrijven eigenlijk niet zo lang kunnen wachten, wordt er gedacht aan het maken van een insteekhaven.

Een insteekhaven is sneller te realiseren dan een volledige haven in de rivier. De insteekhaven wordt dan een oplossing om de hoogste nood naar kaderuimte voor de bedrijven voor de korte termijn op te lossen. De gemeente en de eigenaren van de grond hebben een intentieovereenkomst getekend om samen te onderzoeken op welke wijze de insteekhaven kan worden gerealiseerd.

Eén van de te onderzoeken aspecten is de mogelijkheid met de eigenaren van de grond samen te werken door het ruilen van kavels om de haven te realiseren. Het streven is om hier op 1 maart 2020 duidelijkheid over te hebben.

Ook wordt gewerkt aan het opstellen van het bestemmingsplan dat de insteekhaven mogelijk moet maken. In het begin van het nieuwe jaar wordt een bijeenkomst georganiseerd voor belangstellenden om kennis te nemen van de plannen van de insteekhaven.

Stockfoto

Dit bercht is 133 keer gelezen

Share
Joop
By Joop november 7, 2019 11:19

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad