Online stemhulp beschikbaar voor verkiezing

Joop
By Joop oktober 30, 2018 20:00

Online stemhulp beschikbaar voor verkiezing

Op woensdag 21 november 2018 kiezen de inwoners van de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem een nieuwe gemeenteraad. Vanaf deze week is er ook een online stemhulp beschikbaar via Altena.MijnStem.nl.

Handig hulpmiddel
In de afgelopen jaren hadden de gemeenten Aalburg, Werkendam en Woudrichem geen online stemhulp voor de gemeenteraadsverkiezing. Waarom dan nu wel? Hans Peet, beoogd griffier van de gemeente Altena, legt uit: “Door de herindeling zijn er partijen samengevoegd en nieuwe partijen bij gekomen. We willen de inwoners graag helpen om een goede keuze te maken voor een bepaalde partij. Dat doen we door op verschillende manieren informatie beschikbaar te stellen. Eén van die manieren is de online stemhulp. Een handig hulpmiddel dat bij landelijke verkiezingen ook dankbaar gebruikt wordt.”

Resultaat van avond met politieke partijen
Alle 8 politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezing hebben meegedacht over stellingen in de stemhulp. De toelichting bij de stellingen heeft elke politieke partij zelf geformuleerd. De leverancier van de stemhulp heeft elk antwoord gecontroleerd op begrijpelijkheid. Ook checkte de leverancier of de positionering overeenkomt met de motivatie en het verkiezingsprogramma.

Informatie over de gemeenteraadsverkiezing
Via www.Altenakiest.nl kunnen inwoners nog meer informatie over de gemeenteraadsverkiezing vinden. Ook verschijnt er nog een verkiezingskrant op 7 november. Deze verkiezingskrant wordt huis aan huis verspreid.

Share
Joop
By Joop oktober 30, 2018 20:00

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad