Opdringerige en intimiderende energieverkoper actief in Wijk en Aalburg

Joop
By Joop mei 14, 2018 23:31

Opdringerige en intimiderende energieverkoper actief in Wijk en Aalburg

WIJK EN AALBURG – Op 14 mei kregen we een bericht binnen dat er afgelopen middag rond drie uur een opdringerige en intimiderende energie verkoper aanbelde bij bewoners van het Kraaijenveld in Wijk en Aalburg.

De man droeg geen ID op zijn kleding en vertelde ook niet voor welk bedrijf hij actief bezig was. De bewoners in de wijk waren via Social Media al op de hoogte en waren natuurlijk alert.  Een bewoonster probeerde het gesprek af te kappen, met de opmerking dat ze niet wilde veranderen van energieleverancier, waar op de verkoper steeds dichterbij kwam, waarop de bewoonster de deur voor zijn neus dicht deed.

Bij andere bewoners in de straat probeerde de man ook een poging om een gesprek aan te gaan, en nadat daar de deur ook voor zijn neus dichtging, belde hij gewoon weer aan. Natuurlijk werd er niet meer open gedaan en toen begon de man voor het raam te roepen.

Door deze opdringerige man waren enkele bewoners het zat en belden afzonderlijk de politie. Eén van de bewoonsters wilde voor de zekerheid een foto van de man maken maar daar was hij schijnbaar niet van gediend want hij begon onaangenaam te worden en wilde zelfs de politie bellen, waarop de bewoonster antwoordde dat ze dat zelf al had gedaan.

Alsof het nog niet genoeg was kwam de verkoper weer naar het huis van de bewoonster lopen, waarop hij weer voor het raam stond te roepen en intimiderende taal begon uit te slaan.

Even later kwam een motoragent door de straat rijden en even later gevolgd door een politiewagen.

De bewoners waren blij met deze snelle actie van de politie, maar konden niet vertellen of de politie de man nog heeft aangetroffen.

We hebben wel een signalement gehad van de verkoper, maar zullen dat niet publiceren van wege de nieuwe privacywet. Dat laten we maar aan de politie zelf over.

U bent gewaarschuwd en mocht u deze verkoper nog treffen dan lijkt het ons verstandig om de politie te bellen via 0900-8844.

 

Dit bercht is 1511 keer gelezen

Share
Joop
By Joop mei 14, 2018 23:31

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg