Opnieuw winst voor Marianne Vos

Joop
By Joop juli 17, 2016 19:49

Opnieuw winst voor Marianne Vos

tandwielen-fietsAALBURG – Het lijkt erop dat Marianne Vos met een prima vorm naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro blijkt te gaan. Na winst in de 1e etappe van de Internationale Thüringen Rundfahrt en een tweede plaats in de tweede etappe pakte ze zondag de winst in de derde etappe.

Door Hans Verbeek

In de finale van de wedstrijd viel het hele peloton in stukken uit elkaar. Acht toprijdsters waaronder vos pakte een tiental seconden en uiteindelijk wist Vos ook dit groepje met drie seconden voorsprong te kloppen. Tweede werd de Zweedse topper Emma Johansson en derde de Nederlandse Ellen van Dijk. De Russin Olga Zabelinskaya die aan de leiding ging in het algemeen klassement moest zes seconden toegeven op Vos.

De Russische heeft door de bonificatieseconden van Marianne Vos nog drie seconden voorsprong op Vos. Emma Johansson staat derde op 21 seconden en Ellen van Dijk is vierde op 29 seconden. Annemiek van Vleuten die net als Vos en Van Dijk naar de Olympische spelen mag staat zesde op 32 seconden. Anna van der Breggen die het kwartet voor Rio compleet maakt doet niet mee aan de Duitste rittenkoers. Van der Breggen reed vorige week de Giro en eindigde daar op de derde plaats in het eindklassement.

Dit bercht is 1555 keer gelezen

Share
Joop
By Joop juli 17, 2016 19:49

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad