Oprichter GDC (SDO) overleden op 97-jarige leeftijd

Joop
By Joop januari 22, 2021 16:38

Oprichter GDC (SDO) overleden op 97-jarige leeftijd

EETHEN / GENDEREN / WIJK EN AALBURG – Oprichter van GDC, voorheen SDO, is op 97-jarige leeftijd overleden in Zorgcentrum Maaswaarden in Wijk en Aalburg.

Jo Lankhaar richtte in 1955 samen met Van Diggelen de voetbalclub SDO (Samenspel Doet Overwinnen) op in Genderen. Dat was nog eens wat anders dan nu, met sportvelden en tribunes. GDC begon achter de friettent van Jan van  Gorcum en voor de wedstrijd begon, moesten eerst de molshopen worden geslecht.

Vanaf het eerste moment was Jo een fanatiek bestuurslid en was dikwijls meer langs de lijn te vinden als thuis. Hoezo voetballiefhebber? In de jaren 50 was het wel wat anders dan tegenwoordig waar alles van subsidies aan elkaar hing. Maar Jo maakte dat de SDO kon starten en uiteindelijk meedraaide in de competitie.

Jo was niet alleen speler maar was heel lang secretaris, KNVB scheidsrechter, inleverpost van de Lotto en voetbaltoto en  ook jaren correspondent van het Nieuwblad van Heuden en Altena, waar hij spannende maar eerlijke verslagen maakte.

Uiteindelijke werd Jo onderscheiden door de KNVB in de vorm van een Gouden Spelt.

Op latere leeftijd vertrokken Jo en zijn vrouw Hennie, van uit Genderen naar Zorgplein Maaswaarden waar Jo, hij was al erelid van GDC, afgelopen jaar in het zonnetje werd gezet door GDC, hij was 65 jaar lid van GDC, net zo lang als de voetbalclub bestond.

Tot voor kort wilde hij op de hoogte blijven van zijn cluppie en wilde weten wat het eerste elftal had gedaan.

Jo en Hennie waren afgelopen jaar 75 jaar getrouwd, wat binnen een kleine groep werd gevierd. De burgemeester van Altena en de Kamerheer van de Koning waren hierbij aanwezig wat Jo en Hennie goed deed.

Helaas is de oprichter van SDO (later GDC) afgelopen week overleden met de respectabele leeftijd van bijna 98 jaar.

We wensen zijn vrouw (Hennie) en verdere familie sterkte in de toekomst, want het gemis zal ongetwijfeld  komen.

Door de maatregelen op het moment is condoleren niet mogelijk, maar wie mevrouw Lankhaar wil condoleren en de familie een kaartje wil sturen, kan dat doen via onderstaand adres:

Mevrouw Lankhaar-Kapsay
Zorgplein Maaswaarden
Azaleastraat 26,
4261 CW Wijk en Aalburg
Kamer 111

 

Share
Joop
By Joop januari 22, 2021 16:38

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad