Passiedienst in Ontmoetingskerk te Sleeuwijk

Joop
By Joop maart 21, 2016 11:29

Passiedienst in Ontmoetingskerk te Sleeuwijk

Passiedienst-Sleeuwijk-2016

SLEEUWIJK – Afgelopen zondag 20 maart werd een Passiedienst gehouden in de Ontmoetingskerk te Sleeuwijk waar het Christelijk gemengd koor “Con Amore” de Mattheüs Passion vertolkte in het Nederlands.

Celis-Dekker-organistDirigent Jaap Kwakkel herschreef het stuk naar het Nederlands en arrangeerde/componeerde de bijpassende muziek. Normaal wordt het stuk uitgevoerd met een aantal solisten, dat de nodige kosten met zich meebrengen, en wat voor een klein koor niet is op te brengen. Dirigent Kwakkel loste dat op door gastleden uit te nodigen en het kerkpubliek te betrekken bij het geheel.

De uitvoering werd muzikaal ondersteund door de bekende organist Celis Dekker en alt violiste Tjitske Kwakkel-Homma.

De personen die in het stuk voorkwamen werden vertolk door:
Evangelist: Mw. Ds. C. Flier
Jezus: Dirk Ruiter
Judas, Kajafas en Pilatus: Hans Crielaard
Pertus, dienstmeisje, man: Koorleden.

bestuur-Con-AmoreDe dienst werd goed bezocht en aan het einde van de dienst werd nog ruim nagepraat in de hal van de kerk onder het genot van een kop koffie. Iedereen was het er wel over eens: “Het was een prachtige vertolking van de Mattheüs Passion”!

In een gesprek met de dirigent en bestuur van Con Amore, werd aangegeven dat er meerdere uitvoering zullen komen in te toekomst. Wie interesse heeft om ook deel uit te willen maken van die prachtige koor, kan contact opnemen met het bestuur via: Conamoresleeuwijk @ gmail.com

Genderendigitaal was aanwezig en maakt een compilatie van het uitgevoerde stuk wat vanaf maandag ook te zien zal zijn op AltenaTV (kanaal 40 van Ziggo).

Share
Joop
By Joop maart 21, 2016 11:29

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad