Politie treft wapens aan bij duo in Werkendam

Joop
By Joop juli 11, 2018 09:12

Politie treft wapens aan bij duo in Werkendam

Werkendam – De politie hield maandagavond 9 juli in de Sigmondstraat twee mannen (25 en 42 jaar) uit Werkendam aan. In hun auto werden wapens aangetroffen. Kort ervoor ontving de politie een melding over het horen van mogelijke schoten in de omgeving van de Havenstraat.

Een melder zag die avond rond 20.10 uur een persoon met een wapen in zijn broeksband lopen. Hij deed direct melding bij de politie. Meerdere getuigen hoorden ook een aantal schoten vanuit het park. Direct zochten meerdere eenheden van de politie naar de auto die volgens de melder zou zijn weggereden. In de omgeving van het park werden geen bijzonderheden aangetroffen.

Benaderingstechniek gevaarlijke verdachten
De agenten zagen rond 22.00 uur het voertuig rijden op de Sigmondstraat. In de auto zaten twee mannen. Volgens de procedures die gelden voor verdachten met een mogelijk vuurwapen, werden de verdachten met getrokken dienstwapen aangehouden, de zogenoemde ‘benaderingstechniek gevaarlijke verdachten’ (BTGV).
Wapens
De politie trof in de auto een mes en vermoedelijk een luchtdrukwapen en een buks aan. Deze wapens worden nog onderzocht. De wapens en de auto zijn in beslag genomen. Tijdens de fouillering van de verdachten trof de politie nog eens een magazijn en munitie aan bij de 42-jarige verdachte.

Beiden zitten vast voor verder onderzoek.

Bron: Politie

Dit bercht is 1025 keer gelezen

Share
Joop
By Joop juli 11, 2018 09:12

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg