Popmuziek uit de jaren ’60 en ’70 in de Bommelerwaard

Joop
By Joop juli 17, 2021 22:35

Popmuziek uit de jaren ’60 en ’70 in de Bommelerwaard


Wat misschien niet veel jongere mensen weten, is dat ik in de jaren ’60 en ’70 bij verschillende bands heb gespeeld als gitarist en basgitarist. Inderdaad, heel lang geleden.

Door: Joop Lankhaar

Waarom ik dit verhaal op papier zet heeft een reden.
Op 16 juni 2021 kwam ik in contact met Aad Zilverschoon, die me vertelde dat hij een boek heeft geschreven over de Popmuziek uit de jaren ’60 en ’70 in de Bommelerwaard en waar ik ook in voorkwam. Nou dat is even lang terug denken hoe het ook al weer zat.

Aad vertelde dat hij in het dorpshuis van Aalst was geweest toen wij daar speelden met de band en daar toen foto’s heeft gemaakt van onze band. Aad was zelf ook muzikant en wilde zich ook bij de band voegen, waar echter nooit iets van is gekomen.

Dan merk je dat je wat ouder wordt, want dat kan ik me niet meer herinneren. Dat moet zo’n 52 jaar geleden zijn geweest.
Wat ik me nog goed kan herinneren is dat ik samen met Thijs Vos (gitarist) en Cor Heurter (drummer) daar heb gespeeld. Wat een prachtige tijd was dat. Alleen een paar versterkers, een drumstel en een zanginstallatie met echo. Dat was het wel in die tijd. De band heette: “Flying Square”.

Vanmiddag (17 juni) kwam Aad me het boek brengen en was echt onder de indruk hoeveel werk hij heeft gemaakt om tot een prachtig resultaa

t te komen. Heel wat bands passeren de revue, waar ik het bestaan niet van wist.

En dan kijk je in het boek en zie je een paar foto’s van je staan met je basgitaar. Nee ik ben later nooit meer aan een band begonnen omdat er geen tijd meer voor was. Je weet wel, huisje – boompje – beestje. Trouwen en een gezin krijgen, dan is er geen tijd meer om muziek te maken.

Toch heeft muziek me altijd wel getrokken en heb nog steeds een prachtige handgemaakte Spaanse gitaar staan, waar ik helaas nooit meer op speel. Wel heb ik jaren geleden een prachtig keyboard aangeschaft waar ik nog regelmatig achter te vinden ben. Tja, en dat zijn het toch de liedjes van jaren geleden die me nog steeds boeien.

En zo komen de herinneringen weer boven drijven van zo’n dikke vijftig jaar geleden. Een prachtige tijd die ik zeker niet had willen missen.

  • Wie meer over het boek wil weten en het wil bestellen: zoek eens op Facebook naar: Aad Zilverschoon. Het boek kost €19.50 excl. Verzendkosten. Een boek dat zijn geld zeker waard is.

Links Joop Lankhaar en rechts Thijs Vos 

Share
Joop
By Joop juli 17, 2021 22:35

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
het weer

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad

Het weer in Altena

Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad