PrinsjesBurger tijdens 6e Prinsjesfestival

Joop
By Joop september 14, 2018 10:17

PrinsjesBurger tijdens 6e Prinsjesfestival

Prinsjesfestival (www.prinsjesfestival.nl) viert van 10 tot en met 18 september in aanloop naar Prinsjesdag in Den Haag het feest van de democratie. Het festival doet dit met een sterk groeiend en uiteenlopend programma op het snijvlak van politiek, media en cultuur, voor een publiek van jong tot oud, uit stad en land. Deze keer is het festivalthema, ‘Democratie: Van ons! Voor ons! Door ons?| Over toekijken of meedoen in onze democratie’.

En juist dat meedoen staat centraal tijdens de jongste loot aan de Prinsjesfestivalstam: PrinsjesBurger. Dit vindt plaats op zaterdag 15 september in Theater Diligentia aan het Lange Voorhout. 

PrinsjesBurger wordt om 11.15 uur geopend door de loco Commissaris van de Koning in Gelderland, Bea Schouten. Gelderland is in 2018 Prinsjespartner. Vervolgens licht de Nationale ombudsman Reinier van Zutphen het centrale thema van PrinsjesBurger toe: democratisch burgerschap. 

Want over dit thema barst de ‘Battle van de burgemeesters’ los. Onder leiding van Frits Wester treden twaalf burgemeesters, uit iedere provincie één, met elkaar in het strijdperk. Zij presenteren in een ‘les’ van 5 minuten het beste voorbeeld van goed burgerschap in hun gemeente. De les wordt gegeven op MBO-niveau. De burgemeesters nemen MBO-studenten als supporters mee in de bus naar Den Haag.

De lessen worden afgewisseld door optredens van talentvolle jongeren. Een deskundige jury bepaalt wie de eerste PrinsjesBurgerPrijs mee naar huis mag nemen. De jury bestaat uit de Leidse hoogleraar Staats- en Bestuursrecht Wim Voermans, Pierre Heijnen, voorzitter van het College van Bestuur van ROC Mondriaan en Timon van Engen, voorzitter van de Jongeren Organisatie Beroepsonderwijs (JOB).

De PrinsjesBurgerPrijs wordt ter afsluiting om 14.30 uur uitgereikt door Minister van Onderwijs, Ingrid van Engelshoven. 

Foto: Gemeente Aalburg

Dit bercht is 622 keer gelezen

Share
Joop
By Joop september 14, 2018 10:17

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg