Proeven aan het leven van een brugklasser

Joop
By Joop februari 9, 2019 16:57

Proeven aan het leven van een brugklasser

“Ik heb zo’n zin in volgend jaar!” Een mooier compliment kun je als school niet krijgen van een groep 8’er. “Hier doen we het allemaal voor”, zegt conrector Hilde van Haaften na afloop van de Altena Experience, de doe-middag op het Altena College.

Ruim 200 groep 8’ers grepen hun kans om alvast te proeven aan het leven van een brugklasser. In het scheikundelokaal gaat het er serieus aan toe met veiligheidsbrillen en laboratoriumjassen. “Dit doen we niet op de basisschool.” Moïs heeft zich ingeschreven voor de Experience Natuur & Wetenschap en is uiterst geconcentreerd bezig met haar proef met brander, metalen knijper en gaasje. In de gymzalen wordt er fanatiek gesport bij “Sportief” en net als in een normale schoolweek worden de lessen gegeven door enthousiaste docenten. “Ik kijk nu al uit naar de atletiekbaan naast de school.” Diede Vreeswijk ziet samen met haar collega’s van de vakgroep bewegingsonderwijs hele mooie mogelijkheden voor de toekomst.

Bij “Creatief” maken de leerlingen hun eigen “handtekening” met vorm -en kleurcontrasten. Otto Meijer, docent beeldende vorming: “Bij beeldende vorming begint het bij leren kijken en daarna wordt er iets vormgegeven.” Met hun nog net niet droge kunstwerken haasten de groep 8’ers zich naar de volgende Experience. Hoe de droom doe-middag van een groep 8’er eruitziet? “Aan de Altena Experience zou ik niets veranderen”, zegt Djoély die bij IT-Skills met trots de door haarzelf ontworpen stickers van de printer pakt.

Dit bercht is 370 keer gelezen

Share
Joop
By Joop februari 9, 2019 16:57

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg