Provincie onderzoekt met ZLTO hoe de wolf weren uit het gebied

Joop
By Joop mei 28, 2020 16:36

Provincie onderzoekt met ZLTO hoe de wolf weren uit het gebied

De provincie is een onderzoek gestart, samen met de ZLTO om uit te zoeken hoe ze de wolf, die al een 50-tal schapen heeft gedood in de regio, kunnen weren uit de omgeving. Simpel afschieten is verboden want de wolf is een beschermde diersoort.

Afgelopen nacht sloeg de wolf opnieuw toe in Herpt waar een aantal schapen werden gedood en enkele zodanig heeft verwond dat voor het leven van de dieren wordt gevreesd. De wolf richt zich niet alleen op schapen, want er komen ook meldingen dat hij achter koeien en paarden aanzit.

Men wil voorkomen dat de wolf gewend raakt om op schapen te jagen. Volgens deskundigen zou de wolf dan uit zichzelf in twee weken het gebied verlaten. Daarvoor is het wel noodzakelijk dat veehouders hun vee goed beschermen in de nacht. Maar daar zit het grote probleem, hoe bescherm je dieren die dikwijls op uitgestrekte vlakten lopen, zoals: langs dijken en uiterwaarden of in de polder op een uitgestrekt gebied. Maar wie draait op voor die extra hoge kosten om een groot schriknet te plaatsen rondom deze grote oppervlakten.

Als hobby schapenhouder is daar niet aan te beginnen want die kosten zijn niet op te brengen. Maar ook voor grotere boeren met schapen is het een fikse investering.

Van nature komt de wolf niet in ons gebied voor en de meesten willen dat ook zo houden, maar hoe is nog de grote vraag.

Share
Joop
By Joop mei 28, 2020 16:36

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad