Rabobank Altena en Rabobank Bommelerwaard gaan samen verder

Joop
By Joop oktober 10, 2018 23:40

Rabobank Altena en Rabobank Bommelerwaard gaan samen verder

REGIO – Op 1 december gaan Rabobank Altena en Rabobank Bommelerwaard samen verder als Rabobank Altena-Bommelerwaard. Dinsdag 9 oktober stemden de ledenraden van beide banken vóór de samenvoeging. Hiermee ontstaat een krachtige, solide bank met als werkgebied de gemeenten: Werkendam – Woudrichem – Aalburg (Altena), Maasdriel en Zaltbommel.

Samen Sterker
Dat is het idee achter de samenvoeging. Een bank die klaar is voor de toekomst. ‘Door samenwerking kunnen we nog beter inspelen op veranderende (virtuele) klantwensen, een veranderend economisch klimaat en strengere wet- en regelgeving’, zegt Joan Wassink. ‘Wij willen onze klanten een excellente klantbeleving bieden, waarbij deskundigheid en persoonlijk advies sleutelwoorden zijn. De overeenkomsten tussen beide banken bieden draagvlak voor een vruchtbare samenwerking. Ook kunnen we nog van elkaar leren. De samenvoeging biedt ons de kans om de kwaliteit van onze regionale dienstverlening verder te optimaliseren en de bank meer toekomstbestendig en financieel krachtiger te maken’.

Nieuwe Raad van Commissarissen
De samenvoeging leidt tot een veranderende samenstelling van de Raad van Commissarissen (RvC). De voorzitter van de RvC is per 1 december John van Meeteren. De overige leden van de RvC zijn de heer Theo Koekkoek, mevrouw Nanda Huizing, mevrouw Inge Schüller, de heer Bart van Heeswijk en de heer Johannes Versluijs.

Nieuwe directie
De Raad van Commissarissen benoemt per 1 december Joan Wassink als directievoorzitter van Rabobank Altena-Bommelerwaard en directeur Bedrijven. Arnoud Oldenborger is per 1 december benoemd tot directeur Particulieren en Private Banking.

Ledenraad
De huidige ledenraadsleden worden per 1 december benoemd als lid van de nieuw te vormen ledenraad. De ledenraad zal in 2020 uit 30 leden bestaan waarbij de samenstelling een afspiegeling zal zijn van de leden van de bank.

Maatschappelijke betrokkenheid
Rabobank Altena-Bommelerwaard is en blijft de grootste sponsor in het gehele werkgebied. Zij blijft zich inzetten voor lokale activiteiten en initiatieven op het gebied van sport, kunst & cultuur en maatschappij. Ook via de Rabobank Clubkas Campagne en het Coöperatiefonds blijft zij de vitaliteit en de leefbaarheid van het werkgebied ondersteunen.

Bereikbaarheid per 1 december
Met drie kantoren in het werkgebied blijft de bank zichtbaar in Altena en de Bommelerwaard. Bovendien is de bank 24/7 via de Rabobankieren app, internetbankieren, telefoon, e-mail en chat  bereikbaar. Ook zet de bank mobiele adviseurs, de oude VW-bus en tijdelijke pop-ups in om de dienstverlening dichtbij en themagericht bij de klant te organiseren. De lokale events gebruikt de bank om kennis te delen, het netwerk te versterken en klanten te ontmoeten.

Dit bercht is 407 keer gelezen

Share
Joop
By Joop oktober 10, 2018 23:40

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg