Repair café Altena opent tweede locatie in Werkendam

Joop
By Joop januari 10, 2020 10:00 Bijgewerkt

Repair café Altena opent tweede locatie in Werkendam

Wethouder Paula Jorritsma opent op woensdag 29 januari in MFA Vlechtwerk Werkendam het tweede Repair Café in Altena. 

In Vlechtwerk, aan de H.J Roubosstraat 3, draait het op 29 januari allemaal om repareren. Tussen 14:30 en 16:30 uur staan diverse vrijwilligers klaar, zij helpen bij alle mogelijke reparaties. Ook gereedschap en materialen zijn aanwezig. Mensen die het Repair Café bezoeken, nemen van thuis kapotte spullen mee. Broodroosters, lampjes, föhns, kleding, fietsen, speelgoed, servies… alles wat het niet meer doet, is welkom. En maakt kans op een geslaagde reparatie (tegen een vrijwillige bijdrage). Weggooien? Mooi niet!

Door repareren te promoten, willen we bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Dat is hard nodig. “In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen waar bijna niets mis mee is, en die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn.

Het Repair Café is ook bedoeld om buurtbewoners op een nieuwe manier met elkaar in contact te brengen. En te ontdekken dat er heel veel kennis en praktische vaardigheden in de buurt aanwezig zijn. Samen repareren kan leiden tot heel leuke contacten in de buurt.

Komt u ook even langs, voor een reparatie, of gewoon voor een heerlijk kopje koffie of thee met gebak?

Repair café Altena Werkendam: Vanaf 29 januari 2020 elke laatste woensdag van de maand tussen 14:30 en 16:30 in Vlechtwerk Werkendam.

Repair café Altena Almkerk: Elke tweede dinsdag van de maand tussen 9:30 en 11:30, Kerkstraat 1 Almkerk.

 

 

Share
Joop
By Joop januari 10, 2020 10:00 Bijgewerkt

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad