Rijswijk wint 21 dorpen golfwedstrijd

Joop
By Joop september 2, 2019 17:35

Rijswijk wint 21 dorpen golfwedstrijd

ALMKERK – Op een zonovergoten, warme dag heeft het golfteam van Rijswijk dit jaar de 21 dorpen golfwedstrijd gewonnen. In een nek-aan-nek race werden zij eerste met 39 punten. Het team van Dussen volgde op de voet ook met 39 punten, maar na de handicap verrekening werden ze tweede. Derde werd het team van Meeuwen met 38 punten.

Door: Ad Gravendeel
Foto: Paul Korthuijs (Winnaars 21 Dorpenwedstrijd 2019)

Golfclub Almkreek organiseerde zaterdag 31 augustus voor de tweede keer de 21 dorpen golfwedstrijd. Hierbij komt elk van de 21 dorpen van Altena met een team golfers naar de wedstrijd op Almkreek. Gingen de golfers van Meeuwen vorig jaar met de eer strijken, dit jaar moesten zij die aan Rijswijk gunnen op deze zonovergoten dag.

Een golfwedstrijd voor ervaren en beginnende golfers
Golfers met golfervaring streden met elkaar op de grote baan van Almkreek. En daar ging het er soms fel aan toe. Je zag dat ieder team voor de eer van het eigen dorp streed. Maar natuurlijk werd er ook veel gelachen en werden er dorpsnieuwtjes uitgewisseld. Tenslotte zijn het allemaal inwoners van Altena.

Voor de beginnende golfers was er een clinic, waarin de basisvaardigheden van het golfspel werden uitgelegd en geoefend. Daarna gingen de teams met beginnende golfers van de 21 dorpen de kleine baan in om een rondje te spelen. En dat smaakte bij velen naar meer.

Een leuke traditie op Almkreek
Aan het eind van de dag reikte wethouder Peter van der Ven de prijzen uit. Hij benadrukte hierbij het belang van deze Altena-brede activiteiten waarin het eigene van elk dorp een plek heeft.

De winnaar krijgt een herinneringstegel van 60 x 30 centimeter die bij de ingang van het clubhuis van Almkreek naast die van de winnaar van vorig jaar wordt gelegd.

Al met al hadden de ruim honderd deelnemers aan deze 2 1 dorpen golfwedstrijd en de supporters die hun dorpsgenoten kwamen aanmoedigen een prachtige, leuke en sportieve dag. Een dag waar sommigen kennis maakten met de golfsport en anderen met mensen uit een ander dorp. Een traditie die volgend jaar wegens groot succes wordt herhaald!

Dit bercht is 272 keer gelezen

Share
Joop
By Joop september 2, 2019 17:35

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad