Ruim 600 werkzoekenden bezochten Banenbeurs XL

Joop
By Joop september 28, 2018 16:46

Ruim 600 werkzoekenden bezochten Banenbeurs XL

Tijdens de Match van West-Brabant op donderdag 20 september, organiseerde WerkLink in de regio Dongemond een Banenbeurs XL. Net als voorgaande Banenbeurzen, was het ook dit keer weer een groot succes! Ruim 600 werkzoekenden zochten in de bijna 250 vacatures naar de juiste match.

Naar huis met een baan
Werkgeversadviseurs Anushka Rutten en Marleen Braakhuis vertellen enthousiast over de grote toestroom van werkzoekenden. Marleen Braakhuis: “Ik ken veel werkgevers persoonlijk en weet naar welke mensen zij op zoek zijn. Als ik werkzoekenden spreek, kan ik ze daardoor goed begeleiden in hun zoektocht.” Anushka Rutten vult aan: “Het belangrijkste van vandaag is dat er veel werkzoekenden met een baan naar huis gaan. En ik hoor veel geluiden dat dit lukt! Dat komt omdat de werkgevers die aanwezig zijn, net als wij, geloven in ieders talenten en mogelijkheden.”

Best een beetje spannend
Mensen die al langer op zoek zijn naar een nieuwe baan, komen minder snel bij werkgevers in beeld en daar is deze Banenbeurs juist voor bedoeld. Op een laagdrempelige manier een eerste indruk opdoen, voor zowel werkzoekende als werkgever. Dát is de kracht van deze Banenbeurs XL! Voor werkzoekende Corrie Maarleveld is de Banenbeurs erg goed verlopen. “Er zijn concrete vervolg afspraken gemaakt voor sollicitatiegesprekken en ik heb hoop op een goede afloop. Ik zag er eerst wel tegenop hoor, om naar de beurs te komen”, vertelt Maarleveld. “Het voelde voor mij niet natuurlijk, een beetje alsof je moet bedelen om een baan”, lacht ze. “Maar ik ben erg blij dat ik gegaan ben, want ik ben er echt heel erg klaar voor om de arbeidsmarkt weer op te gaan.”

Krachten bundelen
Tijdens de Match van West-Brabant bundelden alle regio’s van het WerkgeversServicepunt West-Brabant hun krachten. Dit pakte goed uit, samen met ruim 150 werkgevers en bijna 900 werkzoekenden, kan deze dag bestempeld worden als een regionaal succes! Wil je de persoonlijke verhalen van werkzoekende Corrie Maarleveld en werkgeversadviseurs Anushka en Marleen bekijken? Ga dan naar de website www.wspwestbrabant.nl/nieuws.

Dit bercht is 508 keer gelezen

Share
Joop
By Joop september 28, 2018 16:46

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad