Schade bij voetbalvereniging BZC’14 in Brakel loopt in de tonnen (Video)

Joop
By Joop november 12, 2020 11:31

Schade bij voetbalvereniging BZC’14 in Brakel loopt in de tonnen (Video)


BRAKEL – De brand die vannacht heeft gewoed bij voetbalvereniging BZC’14 in Brakel heeft voor tonnen aan schade aangericht. Toen het vanmorgen licht werd, was pas goed te zie hoe groot die schade in werkelijkheid wel niet was.

Niet alleen gingen de kleedlokalen door de brand verloren maar ook de materialen die daar lagen opgeslagen zoals alle wedstrijdkleding van de diverse elftallen, trainingspakken en trainingsmaterialen zoals ballen, pionnen, hesjes en dergelijke. Afgelopen zoemer is er door vrijwilligers nog honderden uren gestoken in het opknappen van de kleedlokalen.

Nog een brand
Een aantal bestuursleden die vanmorgen al onder andere bezig waren met het afsluiten van het gebied rondom de brand kunnen het allemaal nog maar moeilijk bevatten. Het vermoeden bij hun is sterk aanwezig dat de brand is aangestoken. Zeker gezien het feit dat kort daarvoor op enkele kilometers afstand in Zuilichem ook al een vrachtwagen onder verdachte omstandigheden door brand was verwoest.

Hoe nu verder
Het bestuur gaat zich de komende dagen beraden hoe het nu verder moet. Geluk bij een ongeluk is dat de voetbalvereniging die in 2014 een fusie aanging met voetbalvereniging Zuilichem daar ook nog een accommodatie heeft. De jeugd kan daar in elk geval terecht om te trainen. Ook zal bekeken moeten worden in hoeverre de verzekering de schade gaat vergoeden en hoe snel de kleedkamers weer opgebouwd kunnen worden. De bedoeling is dat er in de toekomst een nieuwe accommodatie komt tussen Brakel en Zuilichem, maar daar kan men niet op wachten. De huidige accommodatie in Zuilichem is te klein om alle activiteiten te laten plaatsvinden. Het komt de voetbalvereniging nu ook niet slecht uit dat de activiteiten vanwege de corona stilliggen, anders had men voor aanstaande zaterdag al een probleem gehad. Mooi was wel dat vanmorgen de eerste vrijwilligers zich alweer melden, die graag mee wilden denken aan acties zoals bijvoorbeeld geld inzamelen voor de getroffen vereniging.

Foto’s en video: Hans Verbeek

Share
Joop
By Joop november 12, 2020 11:31

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad