Sfeervolle herdertjestocht in Eethen

Joop
By Joop december 22, 2017 11:28

Sfeervolle herdertjestocht in Eethen

EETHEN – Gisteravond 22 december organiseerde de Prins Willem Alexanderschool in Eethen een sfeervolle herdertjestocht door het dorp. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s en veel belangstellenden gingen met elkaar op zoek naar het Koningskind. Op verschillende locaties in het dorp werd het kerstverhaal uitgebeeld.

De kinderen startten met de inschrijving voor de zoektocht op school. Daarbij kregen zij een verlichte kerstmuts uitgedeeld. Bij de school stonden twee ridders te paard om de kinderen op pad te sturen. Ze “reisden” vervolgens langs Jozef en Maria die vertelden dat ze op reis gingen naar Bethlehem.

Bij de grenspost tussen Nazareth en Bethlehem stonden grenswachters waar er door iedereen tol moest worden betaald. In de herberg van Bethlehem was het behoorlijk druk. Hier was muziek en werd er gedanst. Bij de herders met de Engelen konden de kinderen meezingen. Er was zelf een echt schaap met een lammetje!

Nadat de wijzen waren gezien, eindigde de tocht in de Kerk waar Josef en Maria in de stal zaten met een echt Koningskind. Hier kregen de kinderen warme chocolademelk en iets lekkers. Jong en oud hebben genoten van de sfeer, gezelligheid en saamhorigheid in het dorp. Zoals een ouder zei: Waar een kleine school groot in kan zijn!

Tekst: Marjo van Raaij – Foto’s: Joop Lankhaar

Share
Joop
By Joop december 22, 2017 11:28

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad