Sloop brengt nieuwe onderkomen paardensportvereniging stap dichterbij

Joop
By Joop maart 25, 2021 14:29

Sloop brengt nieuwe onderkomen paardensportvereniging stap dichterbij


Altena – Wethouder Shah Sheikkariem gaf donderdag 25 maart het startsein voor de sloop van de leegstaande boerderij aan de Roef in Sleeuwijk. Hiermee wordt plaats gemaakt voor de nieuwe locatie van paardensportvereniging De Nieuwe Roef.

Bouwrijp maken De gemeente levert het terrein bouwrijp op voor de paardensportvereniging. Op het terrein blijft de grote schuur staan. Hierin komen na opknappen de kantine en opslag van materialen. Tegen de schuur aan worden 10 stallen gebouwd. Achterop het terrein komt de weidegrond voor de paarden.

Wethouder Shah Sheikkariem: “We zijn al even bezig met de voorbereidingen. Zo hebben we nestmogelijkheden voor vogels gemaakt en is er archeologisch onderzoek gedaan. Nu komen we in de volgende fase. Na de sloop en het bouwrijp maken van het terrein gaan we samen met PSV De Roef aan de slag om iets moois neer te zetten.”

Marjolein van Berchum, bestuurslid PSV De Roef: “Als vereniging gaan we veel zelf aanpakken. We hebben veel helpende handen en handige leden, en hebben er alle vertrouwen in.”

Atletiekbaan
De huidige locatie van de paardensportvereniging achter het Altena College komt vrij na de verhuizing. Hier komt een atletiekbaan. Deze bereidt de gemeente voor samen met Atletiekvereniging Altena Road Runners en het Altena College. De bouw van de atletiekbaan kan dan begin 2022 starten.

Share
Joop
By Joop maart 25, 2021 14:29

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad