Start aanleg glasvezel in buitengebied Altena

Joop
By Joop september 3, 2018 22:23

Start aanleg glasvezel in buitengebied Altena

REGIO – Vandaag gaven wethouders Wijnand van der Hoeven van Aalburg, Mathijs van Oosten van Werkendam en Renze Bergsma van Woudrichem samen met Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf, het startsein voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van Altena. Gezamenlijk zetten zij de eerste schop voor de aanleg van glasvezel in de grond. Een mooie mijlpaal!

 In februari 2018 werd bekend dat ruim 52 procent van de inwoners van het buitengebied koos voor de diensten via glasvezel. Dat was nodig om daadwerkelijk te kunnen starten met de aanleg. Vandaag ging de schop in de grond en gaat de aanleg officieel van start.

Wethouders enthousiast
De wethouders van de gemeenten in Altena zijn enthousiast over de start van de aanleg: “Het is mooi om te zien dat we dit samen met onze buurtgemeenten en ambassadeurs in regionaal verband hebben gerealiseerd.

 Veel vraag naa

r glasvezel
Piet Grootenboer: “Er was in dit gebied veel vraag naar een goede internetverbinding. De aanmeldingen onderstrepen dit. Dankzij de inzet van de gemeenten, ambassadeurs, lokale verkopers en inwoners geven we vandaag het officiële startsein voor de  aanleg. Geweldig om te zien hoe iedereen in dit gebied zich heeft ingezet”. Piet vervolgt “Glasvezel en snel internet brengen de toekomst dichterbij en zijn ontzettend belangrijk voor de economische en maatschappelijke ontwikkeling van een gebied.

Planning
De aannemer Van Gelder is gestart met de aanleg van glasvezel. Naar verwachting is eind eerste  kwartaal van 2019 het buitengebied van Altena voorzien van glasvezel. In totaal wordt er 400 kilometer gegraven en inmiddels hebben circa 1350 adressen een glasvezelabonnement afgesloten. Het glasvezelnetwerk in het buitengebied voor Altena biedt voor circa 2650  adressen de mogelijkheid om aangesloten te worden op het netwerk, mits zij een abonnement hebben afgesloten.

Glasvezel buitenaf
Mabib is onderdeel van Glasvezel buitenaf en zal vanaf november 2018 verdergaan onder de naam Glasvezel buitenaf. De bewoners worden binnenkort hierover geïnformeerd.

Meer informatie

Meer informatie is beschikbaar op de website mabib.nl.

Dit bercht is 1069 keer gelezen

Share
Joop
By Joop september 3, 2018 22:23

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad