Succes van vrijwilligerswinkel “Mooi met GAiN” in Sleeuwijk

Joop
By Joop maart 4, 2019 21:13

Succes van vrijwilligerswinkel “Mooi met GAiN” in Sleeuwijk

GAiN… Wie heeft er nog niet over gehoord? GAiN is inmiddels een begrip!

Mensen uit de wijde omtrek lopen in en uit bij de aantrekkelijke winkel “Mooi met GAiN” in winkelcentrum de Nieuwe Es. Deze winkel is uniek, want hij wordt volledig aangestuurd en gerund door nu al 60 vrijwilligers. De inkomsten (alleen de huur van het pand gaat ervan af)  gaan dus voor 100% naar het goede doel! Over dat doel straks meer.

Op zaterdag 3 maart 2018 opende de winkel  voor het eerst haar deuren. En vanaf het begin is het een groot succes! Je kunt er terecht voor het kopen van trendy mode (nieuw en tweede kans). Er wordt optimaal naar gestreefd om de kwaliteit hoog te houden voor een lage prijs. Vaak zijn klanten totaal verrast door de koopjes. Regelmatig wordt daarom spontaan een gift gegeven. De kleding vliegt de winkel in en uit. Een prachtige jas is nog maar net ingeleverd voor de verkoop, of hij is alweer verkocht. Elke dag wordt de collectie weer aangevuld, met o.a. ook merkkleding.  We horen leuke reacties van mensen die maar net kunnen rondkomen. Voor weinig geld gaan ze met een kledingstuk heel blij de winkel uit. Veel klanten komen meermalen per week even snuffelen… Vaak zijn er aanbiedingen en rekken met kleding rondom een thema. Momenteel kun je ook terecht voor allerlei cadeaupakketten.

De winkel  is overzichtelijk geordend, schoon en gezellig. Wie op iemand in de paskamer moet wachten, moe is, of een praatje wil, kan even neerstrijken in de zithoek. Daar kun je desgewenst voorzien worden van een lekker kopje koffie/thee. Heel wat mensen komen inmiddels niet alleen voor de kleding en het goede doel, maar ook voor een gezellig praatje. Zo biedt “Mooi met GAiN” ook een plaats waar rust, tijd en aandacht is voor elkaar.

GAiN is de afkorting van Global Aid Network (Wereldwijd hulpnetwerk). Het is een internationale organisatie, die mensen helpt in acute of langdurige nood, door hen te voorzien van de eerste levensbehoeften. In Sleeuwijk (‘t Zand) staat een grote opslag- en distributieloods, een belangrijk onderdeel van de logistieke hulpverleningsactiviteiten. Kleding en allerhande goederen worden met een kleine vrachtauto uit heel Nederland opgehaald. In de loods wordt alles verzameld, gesorteerd en opgeslagen en vervolgens over de hele wereld vervoerd. Dat gebeurt met een grote zwarte trailer, waar in grote letters vanaf spat: “HULP DIE AANKOMT!” 

Mede met de opbrengst van de winkel hopen we veel van deze transporten te kunnen waarborgen!

Afgelopen jaar zijn o.a. gedoneerde ziekenhuisbedden, couveuses, wasmiddelen, toiletbenodigdheden, voeding, schoolmeubels,matrassen, dekens, tenten, bouwmaterialen, keukengerei en kleding vervoerd.  Hiermee werden projecten in diverse landen ondersteund, zoals b.v.: een ziekenhuis voor de allerarmsten in Oekraïne, ontwikkelingshulp aan Roma in Roemenië, hulp in diverse vluchtelingenkampen o.a in Griekenland en hulp in rampgebieden.

 Voor klanten iets moois voor weinig geld en tegelijk hulp voor mensen in nood.

Dit bercht is 509 keer gelezen

Share
Joop
By Joop maart 4, 2019 21:13

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad

Wijkagent Aalburg