Terugblik op zuivelproducent het Hoefhuys in Genderen

Joop
By Joop september 13, 2020 19:05

Terugblik op zuivelproducent het Hoefhuys in Genderen


GENDEREN – Het is al weer vier jaar geleden dat Eline en Kasper van de Wetering uit Genderen besloten om te starten met een zuivelbewerkingsbedrijf. We kijken wat er de afgelopen vier jaar is gebeurd.

Door Joop Lankhaar
Kasper die tussen Almkerk en Uppel een veebedrijf runt, keek al langer uit om wat meer te gaan doen met de melk uit het bedrijf. Samen met zijn vrouw Eline besloten ze om de stap te wagen en zich te verdiepen in het bereiden van zuivelproducten.

Na de nodige studies, die je nodig hebt om zuivelproducten te produceren, hakten ze de knoop door en namen ze machines over van een bedrijf dat ging stoppen. Na maanden van renoveren en verbouwing van hun pand in Genderen, kon er eindelijk worden gestart met het produceren van ‘Boerenkaas’.

Nu vier jaar later, is hun bedrijf uitgegroeid tot een prachtig bedrijf, dat veel soorten kaas produceert. De afzet was in het begin voornamelijk gericht op de speciaalzaken in de regio en daarbuiten, want echte ‘Boerenkaas’ producenten waren er niet zo veel.

Na een grondige verbouwing, werd een verkooppunt ingericht waar ook de consument kon profiteren van de vele soorten kaas, die er inmiddels worden gemaakt. Om het aanbod compleet te maken werd contact gezocht met mensen die streekproducten maakten, die op dit moment ook in de verkoopruimte aanwezig zijn.

Naast de bovengenoemde producten, dacht met verder, wat er nog meer kon worden toegevoegd. Die beslissing was snel genomen en er werden vleesproducten toegevoegd die men van de eigen veestapel betrok.

Zuivelproducten staan onder zware controle in Nederland en er worden regelmatig keuringen gedaan om de kwaliteit te waarborgen. Het bedrijf mag trots zijn want er staan en hangen al heel wat prijzen aan de wand, waaronder ook 1ste prijzen.

Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een bekend gezicht, dat ver in de omtrek bekend is.

Wie meer wil weten over de zuivelproducten van het ‘Hoefhuys’ moet de thuisverkoop maar eens bezoeken. Elke zaterdag zijn ze geopend van 8.00 tot 14.00 uur.

Het adres is: Hoefstraat 39 in Genderen.

We maakte een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen van het bedrijf de afgelopen jaren, die we in een video monteerden en die u hieronder kunt bekijken.

Share
Joop
By Joop september 13, 2020 19:05

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad