Theo van den Berg wint eerste SLK cup

Joop
By Joop maart 27, 2016 20:46

Theo van den Berg wint eerste SLK cup

G3_0075_10-Theo-van-de-Berg1

Theo van de Berg

Zondag werd op het circuit van Zandvoort de eerste race van de Mercedes SLK cup verreden. ’s Morgens gingen onder natte omstandigheden de vrije trainingen van start Wout de Graaf en Theo van den Berg beide uit Uitwijk reden wisselende tijden op een natte baan.

Door Henk van der Zouwen

Toen de baan helemaal was opgedroogd was het Wout de Graaf die verrassend de eerste plaats pakte in de kwalificatie perfect rijden pakt hij deze plaats.

 Rond de klok van 13 uur starte de eerste race over 12 ronden en direct na de start was het de Graaf die aan de leiding ging. Halverwege de race as het Theo van den Berg die zeer sterk terug kwam en voorzichtig en behoudend rijden zich terug vocht naar een tweede plaats achter de Graaf, die teveel van zijn banden had gevergd en zodoende van den Berg voorbij moest laten gaan.

Het was dan ook van den Berg die de eerste overwinning in de Mercedes SLK cup pakte de Graaf finishte uiteindelijk als 4e op 5 seconden.

De tweede race mocht van den Berg vanaf kop starten en verloor deze positie niet meer en finishte de tweede race als eerste. De Graaf finishte als vierde.

Organisator Nico Biesheuvel keek tevreden rond “vandaag hebben we een startveld van 11 auto’s en zijn er nog 5 personen een auto aan het bouwen en hebben we nog diverse inschrijvingen die een auto willen bouwen, maar zo’n eerste race is altijd zeer spannend. We kijken dan ook terug op een zeer geslaagde race zondag.

Dit bercht is 2384 keer gelezen

Share
Joop
By Joop maart 27, 2016 20:46

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad