Tilburger aangehouden na gijzeling kindje

Joop
By Joop februari 9, 2021 11:57

Tilburger aangehouden na gijzeling kindje


Tilburg – Een 35-jarige man is maandag 8 februari 2021 omstreeks 18.35 uur door de politie op de Dominicusstraat aangehouden ter zake gijzeling en bedreiging. Hij gijzelde in de woning van zijn ex-vriendin hun eenjarige dochtertje en dreigde de gaskraan open te zetten waardoor een explosie zou kunnen plaats vinden.

De politie kreeg om 16.20 uur een melding van de bewoonster van een pand aan de Dominicusstraat dat haar ex vriend in haar woning was en niet wilde vertrekken. Op de achtergrond was zijn geschreeuw duidelijk hoorbaar. Agenten gingen direct ter plaatse.  De 28-jarige bewoonster was inmiddels uit het huis gevlucht. Ze vertelde dat haar ex-vriend hun jonge dochtertje uit haar handen had getrokken en nog met haar binnen was.

Onderhandelaar
De dienders zagen dat het raam op de eerste verdieping open ging. De man schreeuwde naar hen dat hij niets te verliezen had en dat hij de gaskraan zou open draaien. Hierop zijn de aangrenzende woningen uit voorzorg ontruimd. Ook werd een onderhandelaar gewaarschuwd. Hij maakte contact met de gijzelnemer die om 17.30 uur het kindje aan hem overdroeg maar zelf in de woning bleef. Inmiddels arriveerde ook een arrestatieteam. Rond 18.35 uur kwam de verdachte naar buiten waarna hij werd aangehouden.

Bron: Politie

Share
Joop
By Joop februari 9, 2021 11:57

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad

Volg ons op Telegram

Volg ons op Telegram

Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad