Tino Vos wint snoekwedstrijd

Joop
By Joop december 23, 2018 19:03

Tino Vos wint snoekwedstrijd

Op zaterdag 22 december werd het seizoen bij H.S.V. de Bergse Maas afgesloten met een snoekwedstrijd. Het was deze morgen vroeg uit de veren want het inschrijven vond plaats tot 8 uur in de morgen bij café het zwaantje, waar de koffie voor de deelnemers al klaar stond.

Om 8 uur werd door de voorzitster de spelregels nog even uitgelegd waarna de 23 aanwezige deelnemers met goede moed richting de waterkant gingen om te proberen een snoek te vangen. De regels hiervoor zijn simpel: er mocht op alle wateren binnen Altena gevist gaan worden maar wel met minimaal 1 andere visser bij je om de vangst te meten en er een foto van te maken. Degene met de grootst gevangen snoek word eerste en zo verder.

Vele kanaaltjes en sloten rondom Genderen werden uitgekamd op zoek naar een hongerige snoek, maar er waren ook deelnemers die het verder van huis zochten aan bijvoorbeeld de Alm in Almkerk of de Bakkerskil nabij de Biesbosch. Het bleek deze ochtend nog een hele opgave om een mooie snoek in het schepnet te krijgen want ze waren niet heel erg hongerig, maar ondanks dat lukte het een aantal deelnemers toch om van de nul af te komen.

Om 12 uur werd iedereen weer terug verwacht bij café het zwaantje waar de gevangen snoek genoteerd werd door de wedstrijdleiding. Hierna werd er heerlijke erwtensoep en brood met spek geserveerd wat de deelnemers zich goed lieten smaken, want men had na een ochtend achter de snoek aan jagen toch wel trek gekregen.

Na enige tijd werd door de Voorzitster de uitslag bekend gemaakt en werden de prijzen uitgereikt.

Uitslag:

1 Tino Vos, 71 cm  (54cm)
2 Xander vd Assem, 70 cm
3 Bert Naayen, 64cm (38 en 35cm)
4 Zeger vd Stelt, 60cm (54cm)
5 Marcel Colet , 49cm
6 Overige 18 deelnemers geen snoek gevangen

Dit was de allerlaatste wedstrijd van 2018. Eind maart starten we weer met het wedstrijdseizoen, het wedstrijdrooster word bijgevoegd bij de visvergunning.
Namens het gehele bestuur en de wedstrijdcommissie van H.S.V. de Bergse Maas wensen wij u prettige kerstdagen en een gelukkig (visrijk) 2019.             

Share
Joop
By Joop december 23, 2018 19:03

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad