Trema Welzijn ondersteunende diensten voor ouderen in Corona-tijd

Joop
By Joop november 11, 2020 14:35

Trema Welzijn ondersteunende diensten voor ouderen in Corona-tijd


We zijn weer meer aan huis gebonden, sommige activiteiten zijn stopgezet, andere vinden nog doorgang. We zien relatief weinig familieleden of vrienden. De dagen verlopen op een heel andere manier!  Als we u ergens mee kunnen helpen, dan horen wij graag van u.

Maaltijdservice aan huis
Ouderen vanaf 65 jaar die een beperking hebben, chronisch ziek zijn of tijdelijk in bijzondere omstandigheden verkeren waardoor zelf koken niet meer lukt, kunnen de maaltijdservice aanvragen. Deze warme maaltijd wordt dan rond het middaguur bij u thuis bezorgd door een vrijwilliger. Onze maaltijdbezorgers houden zich aan de RIVM regels.

Ouderenadviseurs
De ouderenadviseurs leggen op dit moment bijna geen huisbezoeken af maar nemen telefonisch contact met u op. Wilt u dit ook, aarzel dan niet en neem dan contact op met Trema Welzijn en vraag naar Anne-Marie van der Vliet.

‘‘Ik begrijp maar weinig van al het internet. Ik kom er niet uit hoe ik een pas voor de deeltaxi kan aanvragen. Kan ik hierbij geholpen worden, waar moet ik beginnen? Daarnaast heb ik nog een ander puntje. Ik weet niet of u daar iets mee kan. Ik woon alleen, soms gaat dat prima, maar ik zou toch graag wat meer contacten hebben. Waar kan ik terecht voor iets gezelligs? Kan ik dan zomaar binnenlopen? Misschien kan ik ook nog iets betekenen voor iemand anders.”

De vrijwillige ouderenadviseur zal informeren, begeleiden of doorverwijzen. Het uitgangspunt is dat de behoefte vanuit u zelf komt. Deze behoefte is leidend in het open gesprek dat de ouderenadviseur met u voert tijdens een huisbezoek. Dit kan gaan over activiteiten en voorzieningen die er zijn in de gemeente, zaken op het gebied van welzijn, wonen en zorg, voor nu en in de toekomst. De ouderenadviseur kan ook een luisterend oor zijn als u moeite heeft om alleen te zijn of u een vorm van eenzaamheid ervaart. Dit mag iets zijn om over te praten. Samen zult u gaan bekijken of er iets mee gedaan kan worden.

Werkgebied
Trema Welzijn levert deze diensten in het werkgebied Almkerk, Andel, Dussen, Giessen, Hank, Nieuwendijk, Oudendijk,  Rijswijk, Sleeuwijk, Uitwijk, Uppel, Waardhuizen, Werkendam en Woudrichem.

Wilt u meer informatie over deze diensten of wilt u zich hiervoor aanmelden? Neem dan contact op met Trema Welzijn via 0183 – 408 444 of kijk op www.trema.org.

 

 

Share
Joop
By Joop november 11, 2020 14:35

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Het weer in Altena

Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad