Twee maal brons voor Rick Sonnema in Luik

Joop
By Joop november 18, 2018 18:28

Twee maal brons voor Rick Sonnema in Luik

LUIK – Dit weekend stond een groot internationaal Karate toernooi in Luik gepland met 1109 inschrijvingen uit 24 landen waar ook Rick Sonnema uit Wijk en Aalburg aan mee deed.

‘s Morgens begon Rick in de groep  onder de 21 jaar. Na een bye in de eerste ronde stond hij in de tweede ronde tegenover Frankrijk. Deze ronde won Rick overtuigend met 5-0 waardoor hij in de halve finale stond.

In deze Halve finale stond Sonnema tegenover Indonesië. Een hele goede en sterke tegenstander. Helaas verloor hij zeer nipt met 3-2. Heel jammer maar verder had hij alles met 5-0 gewonnen en dus had Rick recht op een herkansing. In de herkansing stond Sonnema tegenover de Europees kampioen junioren, een heel sterke tegenstander met internationaal veel prijzen. Na een mooie partij won Rick overtuigend met 4-1 waardoor hij een zwaar bevochten 3e plaats veilig stelde.

‘s Middags stond voor Rick de categorie senioren op het programma.  In de eerste ronde verloor Rick helaas nipt met 3-2 van mijn tegenstander uit Luxemburg. Gelukkig haalde hij de finale waardoor Sonnema wederom herkansing had.  In de eerste herkansingsronde won Rick overtuigend met 5-0 van Engeland. Vervolgens ook met 4-1 van zijn Belgische tegenstander.

In de laatste herkansingsronde moest hij het opnemen dezelfde tegenstander als in de groep -21 jaar. Opnieuw won Sonnema overtuigend met 4-1 van de Europees kampioen dat wederom een 3e plaats betekende.

Foto: Leo Sonnema

Dit bercht is 485 keer gelezen

Share
Joop
By Joop november 18, 2018 18:28

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad