Uitreiking van rapport aan de 80-plussers van Aalburg

Joop
By Joop september 24, 2018 15:42

Uitreiking van rapport aan de 80-plussers van Aalburg

Van januari tot juli 2018 heeft een onderzoek plaatsgevonden naar het welbevinden van alle 80-plussers van Aalburg. Ruim 30% van de ouderen heeft een persoonlijk gesprek gehad. Het initiatief voor dit onderzoek is gekomen van de Stichting Welzijn Pro Seniore en de gemeente Aalburg. TouchMedia heeft vervolgens het onderzoek samen met de initiatiefnemers uitgevoerd. Dat heeft een omvangrijk (digitaal) rapport opgeleverd. Dit rapport kunt u vinden op www.st-welzijnproseniore.nl .

Een samenvatting op papier van dit lijvige rapport is op maandag 24 september aangeboden aan de heer Herman van Hoeven (zie bijlage voor foto van overhandiging).

Herman van Hoeven is zowel vrijwilliger bij een deel van de 147 gesprekken geweest als een bekende 80-plusser in de gemeente Aalburg.

Waarom deze samenvatting?
Het is de bedoeling dat de uitkomsten van dit rapport ter harte worden genomen en dat ouderen hiermee een geldende en duidelijke stem hebben gekregen binnen de gemeente. Het rapport zal persoonlijk worden afgeleverd bij alle ouderen die hebben meegedaan en natuurlijk beschikbaar komen op diverse plaatsen zoals bibliotheek, gemeentehuis, dorpshuizen en dergelijke. Daarnaast is het te downloaden via bovengenoemde website.

Duidelijk is dat het algemeen gezien met de Aalburgse 80-plusser goed gaat. Vanzelfsprekend zijn er zaken die verbeterd kunnen worden en dat we met zijn allen moeten werken aan het in stand houden van dit tevredenheidsgevoel.

Het is goed om te weten dat de diverse aanbevelingen uit het rapport nu al ter hand zijn genomen. Zo wordt er her en der gewerkt aan het beter begaanbaar maken van de trottoirs, wordt onderzocht waar één of meer kookcursussen voor mannen kunnen worden gegeven en hoe we ervoor kunnen zorgen dat tablet- en smartphone-les aan huis kan worden gegeven.

Met het creëren van de nieuwe functie van ouderenadviseur hopen we bij de Stichting Welzijn Pro Seniore dat alle ouderen, die dat wensen, een gesprek kunnen aanvragen bij onze stichting zodat we kunnen blijven luisteren naar wat ouderen zelf wensen. Dit geldt zeker ook voor (oudere) mantelzorgers. U kunt ons bellen (06 53636521) of mailen (info@st-welzijnproseniore.nl )

Dit bercht is 709 keer gelezen

Share
Joop
By Joop september 24, 2018 15:42

Categorieën

Deel onze website

Share
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Waar wij mee samenwerken:

Ad
Ad
Ad
Ad
Ad

Adds

Ad